Menu De Vogel

MO13 wint op Briels kunstgras

Weer lekker vroeg uit de veren deze zaterdag ochtend voor een wedstrijd in Brielle. Op het 2e veld van het Geuzenpark moest het gebeuren.

Ons team was niet compleet, Anouk speelde met MO15 mee en Danique A was ziek. Omdat de MO11 vrij was konden Indy en Lara hun kunsten vertonen bij de MO13.

1e helft

Om 8.55 werd er afgetrapt op het kunstgrasveld. Voor de meiden de eerste keer op kunstgras sinds lange tijd. En dat was te merken. De eerste helft verliep rommelig. Veel onrust en hotseknots voetbal was het gevolg. De tegenstanders was vooral gevaarlijk uit corners maar Yuna en keepster Danique R brachten redding. Ook haalde Lisanne nog een bal van de doellijn. Lara en Indy moesten de eerste helft wennen aan het grote veld en de buitenspel regel.

Na een terugspeel bal van Brielle die de keepster per ongeluk oppakte kregen we een indirecte vrije trap recht voor het doel. Floortje tikte de bal kort Yuna die de bal met een droge knal in het doel schoot 0-1. De eerste helft rommelde nog wat verder maar tot grote kansen kwam het niet.

In de rust een kleine omzetting. Lisanne kwam het middenveld versterken. Ook werd aangegeven dat er wat meer overgespeeld moest worden en minder onrustige trappen naar voor te geven. Kaylee mocht voor de eerste gaan keepen.

2e helft

De omzetting en het meer proberen te voetballen was gelijk zichtbaar op het veld. Achterin werd door Yara, Yuna, Jasmijn S niet veel meer weggegeven. Het balbezit voor ons werd steeds beter uitgespeeld. De sterk spelende Lisanne veroverde de bal rond de middenlijn en stuurde met een mooi steekbal Floortje weg. Floortje nam de kortste weg naar het doel en ramde de bal hard tegen de touwen 0-2. Een dreigende gevaarlijk aanval van Brielle werd door de hard werkende Indy onschadelijk gemaakt.

Aan de andere kant was het Floortje die Lotte weg stuurde op randje van buitenspel, Lotte ging recht op het doel af en schoof de bal heel rustig en bekeken in de verre hoek 0-3. Daarna kwamen en nog wat kansjes de grootste was voor de goed voetballende Lara maar helaas lukte het haar net niet om te scoren. Keepster Kaylee hield verder haar doel schoon. Zo bleef de eindstand steken op 0-3. Door deze mooie overwinning stijgen we weer naar plaats 4 op de ranglijst. Complimenten voor de meiden van MO11, Indy en Lara ze mogen terug kijken op een nuttige en leerzame wedstrijd op een groot veld, top gedaan.

=================================================

MO13-1 moet meerdere erkennen in SHO

Na een toeristische route met een extra rondje over de ronde kwamen we aan op sportpark de Kikkershoek voor de wedstrijd tegen SHO MO13-1. Gezien de uitslagen een sterk team. Ook deze wedstrijd kon Isa niet mee doen i.v.m. een blessure, wel was ze aanwezig om de meiden aan te moedigen.

1e helft

Vol vertrouwen van de voorgaande wedstrijden starten onze meiden aan deze wedstrijd. Met goede combinaties en positie spel was het eerste deel van de wedstrijd voor onze Spartaanse meiden. De tegenstander was in het begin van slag en wisten even geen raad met ons goede spel. Een mooie verre uittrap van keepster Anouk viel over de verdediging, en Floortje was er als de kippen bij en ging recht op doel af. Ze jaagde de bal hard in het doel, 0-1. Daarna ging het eigenlijk gelijk op totdat de warrige fluitende scheidsrechter een overtreding zag van een speelster van SHO. De speelster was even van slag van de bijzondere manier van fluiten en de gele kaart. De scheidsrechter legde het spel stil. Na een korte pauze en enig overleg ging het spel weer verder. Vreemd genoeg speelde SHO verder met 11 speelsters. Nu waren onze meiden weer van slag van vreemde situatie en stonden we al snel ineens achter met 2-1. De balans tussen beide teams herstelde zich weer tot de rust. Echter was SHO iets gevaarlijker.

2e helft

Omdat ons middenveld het zwaar had de eerste helft tegen deze fysiek sterke tegenstander werd er gekozen om Kaylee en Floortje naast elkaar te zetten op het middenveld. Maar helaas viel bijna direct na de rust de 3-1. Toch lukte het ons weer om meer grip te krijgen op de wedstrijd en kon Lotte met een mooie steekbal met links Floortje in de ruimte weg te sturen. Helaas belande de mooie boogbal op de paal. Kort daarna viel de beslissende 4-1.

Dit betekende helaas dat we verloren van deze uitstekende tegenstander. Een leerzame wedstrijd, waarin de meiden gestreden hebben tot de laatste minuut.

Volgende spelen we thuis om 10.30uur tegen CVV Zwervers MO13-1.

MO13-1 zet zegereeks voort

Er was op vrijdag avond wat lichte paniek bij begeleiding i.v.m. 2 afzeggingen helaas was deze keer Danique A. ziek en had Isa een dikke knie overgehouden aan een ongelukje met de fiets. De 11 overgebleven meiden moesten het dan maar gaan doen tegen Poortugaal in 1e competitiewedstrijd van het seizoen.

Voor de wedstrijd begon kreeg scheidsrechter Rick Taale applaus van alle speelsters i.v.m. de dag van de scheidsrechters.

1e helft:

Na een snelle goal van Lotte en daarna een goede één twee tussen Floortje en Lotte was het Floortje die de 2-0 maakte.

Al snel was duidelijk dat onze keepster Anouk de 1e helft weinig te doen zou krijgen. Het middenveld met Anna, Floortje en Jasmijn B. stond weer aardig te ballen. Jasmijn B zette haar goede vorm ook deze wedstrijd door met gevaarlijke dribbels tot in het strafschopgebied van de tegenstander, helaas leide dit niet tot doelpunten.

Yara, Jasmijn S., Yuna en Lisanne hadden het achterin goed voor elkaar en konden af en toe zelfs opkomen en voor gevaar zorgen. De voorhoede met Danique R, Lotte en Kaylee zorgden steeds voor snel druk op de defensie van Poortugaal. Lotte maakte voor rust ook nog de 3-0 en de 4-0.

2e helft:

Kleine aanpassing door coach Lisa, met 3 speelsters achterin spelen en met Lisanne extra op het middenveld om de tegenstander nog meer onder druk te zetten. Ook Kaylee ging naar het middenveld en Floortje naar de spits. Al snel leidde de nieuwe tactiek voor veel gevaar en was het Kaylee die van afstand de bal hoog in het doel schoot 5-0. Toen ging het snel 6-0 Floortje, 7-0 Lotte en 8-0 Floortje. Tussendoor had Poortugaal nog 1 gevaarlijke aanval, de aanvoerder stormde op onze keepster Danique R. af, maar Danique kwam sterk uit haar doel en maakte aan dit gevaar een einde.

Onze meiden hadden het mooist voor het laatst bewaard. Snelle ingooi van Lisanne, een mooi actie van Lotte die Floortje weg stuurde, Floortje haalde de achterlijn en speelde de bal keurig naar de vrijstaande Anouk die koelbloedig de 9-0 binnen schoot, dit was tevens de eindstand.

In de middag waren onze meiden nog team van de week bij Dames 1 van coach Lisa.

Voor Jasmijn B was dit helemaal leuk want ze was pupil van de week.

Volgende week spelen we de lastige uitwedstrijd tegen SHO in Oud-Beijerland.

MO13 bekert verder, na knap gelijkspel

Onder een prachtig nazomer zonnetje op sportpark Spartacus stond de wedstrijd tegen 1e klasser Nieuwerkerk M013-1 op het programma. Onze prestaties van de laatste weken waren niet onopgemerkt gebleven want er was veel publiek langs de lijn van hoofdveld en die kregen een leuke pot voetbal te zien.

Beide teams waren nog ongeslagen in deze beker campagne. De uitslagen van beide ploegeverraadde  al dat deze teams gelijkwaardig zouden kunnen zijn. Vooraf was bekend dat gelijkspel voldoende zou zijn voor het behalen van de volgende ronde, omdat ons doelsaldo een stuk beter was. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Luijendijk.

1e helft

Na een goede start van de wedstrijd, met goed samenspel en wat kleine speldenprikjes voor het doel van Nieuwerkerk kwam ons team steeds iets meer in de verdrukking en was het Nieuwerkerk dat op voorsprong kwam met een snelle aanval op het randje buitenspel. De aanvaller van Nieuwerkerk bleef zeer koel en liet onze keepster  Anouk kansloos met een droge schuiver. Voor het eerst dit seizoen kwamen we  op achterstand, maar de meiden lieten zich allemaal van hun beste kant zien en zetten schouders er onder. Het middenveld met Anna, Kaylee en Floortje kreeg weer meer grip. Na een paar goede mogelijkheden kwam het vertrouwen weer terug in het team. De voorhoede met Isa, Lotte en Danique R. hadden het lastig tegen de sterke verdediging.

Na een snelle ingooi van Lotte kwam Floortje direct in het strafschopgebied en deze kans liet ze niet liggen, zo was de stand weer gelijk. Het spel ging daarna nog steeds gelijk op tot het rustsignaal.

In de rust werden nog even de puntjes op de "i" gezet. Coach Lisa heeft nog wat spelsituaties doorgenomen. Danique R ging weer op het doel en Anouk mocht naar de rechtsbuiten positie om daar haar kunsten te vertonen.

2e helft.

Het spelbeeld veranderde de 2e helft niet echt en het spel golfde op en neer toch hadden onze meiden het betere van het spel. Maar Nieuwerkerk was wel erg gevaarlijk in de counter. Het spel speelde zich veel af op het middenveld, waar Kaylee, Floortje en met name  Jasmijn B weer zeer sterk speelde. Floortje had nog energie over voor lange rush vanaf de eigen 16 naar het vijandelijk doel, maar de kracht om af te ronden was er niet meer. Achterin hadden Jasmijn S, Danique A, Yuna, Yara en Lisanne het lastig maar ze hielden toch stand tot de laatste minuut waardoor keepster Danique R geen doelpunt meer tegen kreeg. De scheidsrechter maakte tot opluchting van speelsters en wat gespannen ouders langs de lijn een einde aan deze sportieve spannende en leuke wedstrijd. Zo werd het een 1-1 gelijkspel, maar hadden we toch "gewonnen" omdat we door zijn in de beker. Een echte teamprestatie waar alle 13 toppers trots op mogen zijn!

Volgende week start voor ons de competitie en wacht de thuiswedstrijd tegen Poortugaal MO13-1 om 9.00uur.

===========================================

MO13-1 wint ook 2e bekerwedstrijd

Na de knappe overwinning van vorige wachte vandaag een wedstrijd tegen Jodan Boys MO13-2 op een druilerig sportpark Spartacus. Ondanks het mindere weer hadden de ouders en overige supporters de weg naar ons mooie complex weer gevonden.

Ook deze wedstrijd waren er maar 12 fitte spelers, deze keer was Danique R. helaas ziek. Yara was weer beter en mocht haar eerste minuten maken dit seizoen. Anouk starte vandaag op de goal. Vader Denny was vandaag onze vlagger van dienst.

Onze tegenstander vandaag uit Gouda speelt dit seizoen voor het eerst samen met veel nieuwe meiden.

1e helft:

Na het fluitsignaal van de man in het geel, kon de wedstrijd starten. Al snel bleek dat ons team veel sterker was en dat Anouk het rustig zou krijgen op het doel. Na de 2 snelle doelpunten van Lotte, ging ons team vrolijk door met scoren tot aan de rust.

Er volgden nog doelpunten van Floortje (4×) Lotte (2x), Kaylee(1×), Jasmijn(1×) en Yuna(1×). Zo werd een ruststand bereikt van 11-0!

2e helft:

Na onderling overleg met de tegenstander en de legendarische scheidsrechter Hobbel (aldus onze vlagger Denny) mochten de Jodan Girls de 2e helft met 13 speelsters spelen zodat het voor onze meiden wat lastiger zou worden. Ook werd de opstelling wat aangepast. Yuna ging op doel i.p.v. Anouk. En het werd inderdaad ook lastiger om de ruimtes te vinden op het veld. Toch slaagden we er nog in om 4 doelpunten te maken. Lotte (2x), Floortje (1x) en Danique A. (1×) winsten nog wel het net te vinden, eindstand 15-0.

Volgende week wacht de topper in de bekerpoule tegen Nieuwerkerk MO13-1. Beide teams staan met 6 punten aan kop. Dit beloofd dus een spannende strijd te worden wie er doorgaat naar de volgende ronde, hopelijk iets beter weer en een grote opkomst langs de lijn.

========================================================

MO13 wint 1e officiële wedstrijd op een heel veld!

Eindelijk was het dan zover. We mochten weer. Na 3 trainingen moest het vandaag  voor "het eggie" gebeuren. Iedereen was er klaar voor en was op tijd aanwezig. We vertrokken deze frisse ochtend met 12 fitte meiden en enthousiaste ouders richting Capelle aan de IJssel voor de 1e bekerwedstrijd. Helaas kon Yara er nog niet bij zijn.

Bij aankomst was onze tegenstander al bezig met de warming-up. Die indruk maakte met fysiek grote en sterk ogende meiden. SVS had al 3 oefenwedstrijden in de benen, waarvan de laatste werd gewonnen met 6-0.

Gespannen koppies van de meiden in de kleedkamer voor de 1e wedstrijd van het seizoen in een meidencompetitie.

De grote vraag was waar we staan in onze ontwikkeling na een aantal seizoenen in jongenscompetities.

Na de wedstrijdbespreking, waarin we nogmaals buitenspel hadden besproken, konden we starten met onze korte warming-up. Deze werd verstoord door de scheidsrechter voor een ouderwetse pasjes controle. Nadat alle speelsters keurig hun naam hadden duidelijk gemaakt, kon de wedstrijd dan beginnen. Jasmijn S. starte als wissel, en Anouk was de eerste helft onze keepster.

1e helft:

Na het fluitsignaal bleek al snel dat we goed mee konden komen en voetballend de betere oplossingen hadden, ondanks dat we fysiek iets minder waren. Vooral de voorhoede (Isa, Lotte en Danique R.) had het lastig tegen fysiek sterke tegenstanders, maar ze waren behendig genoeg om dit op te lossen. Ook het buitenspel zetten van onze achterhoede (Danique A. Yuna, Jasmijn B. en Lisanne) van de tegenstander ging erg goed.

In de beginfase wat plaagstootjes van de tegenstander en een enkel klein kansje die keurig werden tegengehouden door de verdediging en de goed keepende Anouk. Ook was het wennen aan de warrig fluitende scheidsrechter, die duidelijk niet helemaal was uitgeslapen.

Na diverse dreigende acties kwam er in de 12 minuut een corner na goede actie over links van Lotte. De corner werd goed genomen door Lisanne, de bal kwam via een tegenstander voor de voeten van Kaylee  die de bal hard in het dak van het doel schoot, 0-1. Direct was te zien dat de meiden veel vertrouwen kregen van deze voorsprong. Zeker op het middenveld werd door Anna, Floortje, Kaylee en later ook door Jasmijn S. veel arbeid verricht en ballen veroverd, dit leverde in de 16e min de volgende kans op. Floortje werd weggestuurd met een mooie diepe bal van Yuna. Floortje nam de bal goed mee en stormde op het doel af en ronde dit buitenkansje beheerst af 0-2. Het vervolg van de 1e helft was goed met nog wat dreigende situaties voor beide doelgebieden. Opvallend was het sterke spel van de jongste en kleinste speelster op het veld Jasmijn B, die veel duels winnend wist af te sluiten. Met een verdiende ruststand van 0-2 gingen de meiden richting kleedkamer. Coach Lisa haalde in de rust aan dat er goed gespeeld werd en dat we moesten proberen de bal achter de verdediging van de tegenstander te leggen, zodat onze middenvelders in deze ruimtes konden duiken.

2e helft:

Blijkbaar was er in de rust goed geluisterd, want in de 4 minuut van de 2e helft was het al raak. Anouk was aan de bal en via de kluts kwam een hoge bal bij Lotte die de bal goed controleerde en met een mooie boogbal Floortje weg stuurde richting het vijandelijke doel. De uitstekende keepster van SVS kwam haar doel uit maar Floortje bleef kalm er lobde de bal beheerst over de keepster 0-3.

Na goed druk zetten was het 3 minuten later weer raak. Lisanne veroverde de bal  en speelde Floortje aan op de linkerflank, met een bekeken "banaanschot" vloog de  bal onhoudbaar in de bovenhoek 0-4.  Weer 3 minuten later in de 10e minuut kon er weer gejuicht worden door de meegereisde ouders. Na goed inspelen op spits Lotte belande de bal op de punt van de 16 bij Anouk, die de bal met een mooie schuiver in de uiterste hoek van het doel wist te scoren 0-5!

De krachten vloeiden daarna wat weg en we kwamen iets meer onder druk de staan, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Met nog een paar minuten te spelen was het dan toch raak voor SVS.

Er werd wat ongelukkig uitverdedigd en de bal werd door SVS keurig hoog in het doel geschoten achter de uitstekend keepende Danique R. Resultaat: 1-5. Kort daarna floot de leidsman voor het einde.

Het was een leerzame ochtend en de meiden hebben een goede team prestatie op de groen mat gelegd.

Na de wedstrijd werd nog even nagenoten met tosti of een broodje frikadel.

Volgende week spelen we thuis om 10.30uur tegen Jodan Boys MO13-2.