Menu De Vogel

De Jonge Spartaan 2 en DVV’09 2 in evenwicht (2-2)

Zaterdag 26 september stond de eilandelijke derby tussen de 2e elftallen van De Jonge Spartaan en DVV’09 op de agenda. Dit betrof de eerste competitiewedstrijd voor de thuisclub. Met twee bekerzeges en één gelijkspel bekert het team van Sven Geelhoed en Hans van den Nieuwendijk verder. De eerste competitiewedstrijd tegen Barendrecht 5 werd uitgesteld naar 29 september. De gasten uit Dirksland haalden vier punten uit drie bekerwedstrijden en dit betekende het einde van het bekeravontuur voor dit seizoen.

Iets voor 12 uur floot scheidsrechter John Schellevis voor het begin. Een schot van spits Jeroen Springvloed Dubbeld was een prooi voor keeper Guido Traets. DVV’09 had het meeste balbezit en kreeg enkele mogelijkheden. Toch waren het de gastheren, die in de 12e minuut vrijwel vanuit het niets toesloegen. Lars Geelhoed schoot van afstand schitterend raak in de kruising en zo kwam De Jonge Spartaan wat tegen de verhouding in op 1-0. Een mooie assist van Koen Vervloed stelde Christiaan Hoogzand in staat door te versnellen richting het Dirkslandse doel. Hij stuitte echter op de uitlopende keeper. In de 18e minuut was een er een strafschopclaim van DVV’09. Guido Traets zou een overtreding hebben begaan binnen het strafschopgebied op Jeroen Springvloed Dubbeld. Arbiter Schellevis liet echter doorspelen. In de 24e minuut was er een voorzet vanaf rechts van Martijn Groenendijk. Deze werd door Lars Geelhoed naast geschoten. Jeroen Springvloed Dubbeld mocht van gelukt spreken dat een overtreding op Rolf Nagtzaam slechts werd bestraft met een gele kaart. Boudewijn van Nieuwenhuizen kreeg ook geel voor een overtreding op Lars Geelhoed. In de 39e minuut was er een prachtige combinatie tussen Sietse van der Weele en spits Koen Vervloed. Deze slaagde er in de bal prachtig over de Dirkslandse doelman te wippen en zo kwam De Jonge Spartaan op een comfortabele 2-0 voorsprong. Lang duurde dit echter niet, want in de extra tijd van de eerste helft schoot Joris Brooshoofd de bal diagonaal achter Guido Traets. Zo gingen de teams thee drinken met een 2-1 ruststand.

Luuk de Leeuw werd na rust vervangen door Jan Willem van Lente en Olaf Tillema kwam binnen de lijnen voor Lars Geelhoed. Martijn Groenendijk verhuisde naar de linksbackpositie, Jan Willem van Lente ging centraal achterin spelen en Rolf Nagtzaam kwam terecht op de rechtsbackpositie. De thuisclub drong wat aan en kreeg enkele kansjes en mogelijkheden. Na een klein uur schoot Christiaan Hoogzand naast en even later over. Een voorzet van Martijn Groenendijk bereikte Koen Vervloed net niet. De thuisclub stichtte wel wat gevaar uit enkele hoekschoppen, maar een treffer leverde dit niet op. In de 71e minuut werd er ook weer een hoekschop genomen. Deze werd weggewerkt en DVV’09 schakelde gelijk om. Het was de snelle en behendige Jurgen van Bergen die een fout in de Spartaanse defensie afstrafte en zo de stand weer gelijk trok (2-2). Beide teams kregen hierna nog mogelijkheden op de volle buit. De ingevallen Derrick Dubbeld haalde in de 79e minuut een inzet van de gasten voor de lijn weg. Direct aansluitend was het de over rechts opstomende Olaf Tillema, die met een kiezelhard schot de paal teisterde. DVV’09 drong nog wel wat aan, maar echt heel gevaarlijk werd het niet meer.

Zo eindigde de eilandelijke derby in de 3e klasse H in een terechte remise. Dinsdag 29 september gaat het team van Sven Geelhoed en Lars van den Nieuwendijk op bezoek in Barendrecht voor de inhaalwedstrijd tegen het 5e elftal.

Scoreverloop;

12e Lars Geelhoed 1-0

39e Koen Vervloed 2-0

45+1 Joris Brooshoofd 2-1

71e Jurgen van Bergen 2-2

Scheidsrechter John Schellevis gaf geel aan Jeroen Springvloed Dubbeld en Boudewijn\van Nieuwenhuizen van DVV’09

Opstelling De Jonge Spartaan 2;

Guido Traets, Martijn Groenendijk, Rick Schellevis, Rolf Nagtzaam (70e Derrick Dubbeld), Luuk de Leeuw (46e Jan Willem van Lente) Thijmen Götzenberger, Thom Drenth, Sietse van der Weele (78e Jaron Vroegindeweij), Lars Geelhoed (46e Olaf Tillema), Koen Vervloed en Christiaan Hoogzand (85e Jochem Overweel)

===========================

MO17-1 wint eerste oefenpot met 4-0

Met enkele positiewijzigingen wegens ontbrekende speelsters trad de MO-17-1 van DJS op Spartacus aan tegen vv Brielle MO17-1.

In de eerste 25 minuten domineerden de Spartaanse meiden. Vlotte combinaties werden afgewisseld met individuele acties. De hoge druk leverde veel kansen op voor de thuisploeg. Twee daarvan werden verzilverd door Sandy. De eerste op aangeven van Vera na combinatie met Amber, en de tweede net andersom.

Daarna werden ons meiden te gemakzuchtig en bleef de stand onveranderd tot de rust.

De tweede helft begon met hevige regenval en binnen een minuut weer een grote kans voor Sandy, helaas net naast. Na een staking van 10 minuten vanwege dreigend onweer liet Brielle zich meer zien. Onze meiden werden te passief en in deze fase verdiende Brielle eigenlijk wel een goal. Die viel niet en in het laatste kwartier werden we weer sterker en zorgvuldiger. Dat leidde tot nog twee goals. Sandy voor haar derde op een voorzet van de sterk doorgezette Marlijn. De laatste is een krullend schot van Willemijn in de kruising. Een goed resultaat na een wedstrijd met aanknopingspunten om op te trainen. Volgende week begint de bekercompetitie.

Aankomende wedstrijd
  • 0dagen