Menu De Vogel

Zaterdag 20 maart was het exact 20 jaar geleden dat er in een bomvol prieel “de Staver” de voetbalvereniging De Jonge Spartaan is opgericht.

Al twee decennia lang is de De Jonge Spartaan zowel sportief als sociaal/maatschappelijk niet meer weg te denken bij vele mensen in de woonkernen Middelharnis/Sommelsdijk en ver daarbuiten.

Na gestart te zijn op de Zuidwester en de Edison zijn ze sinds 2010 gehuisvest op het prachtige complex “Spartacus” aan de oostplaatseweg te Middelharnis. Een complex wat als één van de mooiste in de regio mag worden bestempeld.

Met 750 leden waarvan ongeveer 340 leden 18 jaar of jonger is, is De Jonge Spartaan, met een door de KNVB gecertificeerde jeugdopleiding, de toonaangevende voetbalvereniging van Middelharnis/Sommelsdijk. Dit alles is bereikt met de inzet van vele vrijwilligers, iets waar dat zij dan ook enorm trots op zijn.

Een dergelijk jubileum wil je natuurlijk vieren echter door de huidige pandemie is dit helaas niet mogelijk. Wat er echter wel mogelijk was is de trainingen voor de jongste jeugdleden voorzien van tal van leuke attracties. 

Om half tien s ’morgens startte de jongste leden. Zij gingen o.a. de strijd aan wie het meeste punten kon scoren op het voetbal reuze dartspel, de hoogste score kon halen bij het voetbal sjoelen, het hardst kon schieten en wie er het meest kon vangen bij het oudhollandse spel stokvangen. Daatna was het de beurt aan de leeftijdsgroep 9- en 10-jarigen. Ook hier werd de strijd met elkaar aangegaan op de 10 aanwezige spelonderdelen. De stift cornervlag, de voetbalflipper en het parcours in het pannaveld. 

Als laatste groep waren er de 11- en 12-jarigen aan de beurt. Zij gingen de competitie vol met elkaar aan op de diverse onderdelen met als spektakelstuk de Bungee Run met IPS waar men zoveel mogelijk punten dienden te scoren in één minuut waarbij de deelnemers vast zitten aan een elastiek. 

Nadat alle leeftijdsgroepen gereed waren gingen de deelnemers huiswaarts met een prachtige medaille en een snoepzak. Al met al een prachtige dag waarin de jongste jeugd in deze lastige periode optimaal heeft kunnen genieten.

Aankomende wedstrijd
  • 0dagen
  • 0uur
  • 0min
  • 0sec

Vrederust 1 1 - Jonge Spartaan 1

09/03/2024 15:00