Menu De Vogel
SVO DKS'17/Axel - DJS (5-0)
 
Zaterdag 10 oktober mochten we afreizen naar Sint Jansteen voor de verre uitwedstrijd tegen svo DKS’17/Axel. De ploeg die in het vorige seizoen de ranglijst aanvoerde toen de competitie werd afgebroken. De herinneringen aan de vorige wedstrijd tegen deze ploeg waarin niet best, aangezien het vorig seizoen 12-1 werd.
We waren iets gehavend door het ontbreken van Suus, Nicole en de al langer geblesseerde Janneke. Op doel stond Kim, die haar 1e wedstrijd in 10 maanden speelde. Daar was tijdens de wedstrijd echter niets van te merken, want ze keepte echt een hele goede pot!
Onze tegenstanders hadden er zin in, want in hoog tempo werd de aanval gezocht. Korte combinaties, veel positie wisselingen zorgden voor enkele kansen. Het vizier stond gelukkig nog niet scherp en ook Kim redde een aantal keer bekwaam, waardoor het na 30 minuten nog steeds 0-0 stond.
Een snel genomen vrije trap en verkeerd instappen aan onze kant zorgden voor de verdiende 1-0. Gelukkig pakten onze meiden het goed op en werd er meer tegengas gegeven. Vlak voor rust resulteerde dat in onze grootste kans toen Shanna misschien iets te snel schoot, en niet besefte hoeveel tijd en ruimte ze had, al had ze ook wel goed gezien dat de keepster ver voor haar doel stond.
In plaats van een onverwachte 1-1, volgde in de tegenaanval de 2-0, waarna gelijk voor de rust werd afgefloten. In de rust werd afgesproken om keihard te blijven werken en probeerden we met iets andere tactiek hun as iets minder aan voetbal te laten komen. Dat werkte echt heel goed en het eerste 1/2 uur van de 2e helft deden we niets onder voor de gastvrouwen. We kwamen er steeds vaker gevaarlijk uit, maar hadden voorin soms net iets te weinig kracht om echt grote kansen te creëren. Toen de scheidsrechter ook een handsbal in 16 meter niet zag, werd duidelijk dat een doelpunt maken een hele klus zou worden. Helaas had onze tegenstander hier in de laatste 15 minuten minder moeite mee, en liepen ze uit naar 5-0. Zeker verdiend, maar iets geflatteerd.
Met een gemiddelde leeftijd van 19,5 jaar was het af en toe de meisjes tegen de vrouwen, maar was de inzet en wil om te strijden groot. Complimenten voor een 2e goede helt en een speciale vermelding voor Kimm die zich af en toe met ziel en zaligheid voor de bal stortte en een aantal knappe reddingen heeft verricht.

...............

Aankomende wedstrijd
  • 0dagen
  • 0uur
  • 0min
  • 0sec

BSC68-1 - Jonge Spartaan 1

18/09/2021 14:30
Club webshop
Ga naar de webshop