Menu De Vogel

 

De jonge Spartaan niet langs Kethel Spaland (1-1)

Dinsdag 7 september sloot de selectie van Wim Nieuwland de voorbereiding af met een ruime 4-0 overwinning op Stellendam. Zo eindigde de voorbereiding naar tevredenheid met onder andere winst op het Eilandelijke toernooi en knappe overwinningen op 2e klassers Pelikaan en Bruse Boys.

De eerste bekerwedstrijd van het seizoen werd zaterdag 4 september gespeeld in Alphen aan de Rijn. Tegenstander Alphia (3e klasse) bleek met 1-0 te sterk. Bij de gasten ontbraken veel beoogde selectiespelers. Kansen en mogelijkheden waren er deze middag nauwelijks voor De Jonge Spartaan.

Zaterdag 11 september 2021 stond op Sportpark Spartacus de 2e bekerwedstrijd op de agenda. De Schiedamse 3e klasser Kethel Spaland was deze dag de tegenstander. De eerste bekerwedstrijd won dit team met 4-3 van BSC’68 uit Benthuizen. Voor deze wedstrijd bleken veel Spartanen weer fit en zo ontbraken alleen de nog geblesseerde Michael Sloof ,Wiljan Driece en Norman Leune

Iets na 14.30 uur gaf arbiter Van Vugt het beginsignaal. De thuisclub hanteerde een 4-3-2-1 systeem. Een schot van Gerben Prins was in de 6e minuut een prooi voor de Schiedamse keeper. Na een klein kwartier was er een mooie aanval via Pim Grootenboer, Thom Drenth en Gerben Prins. Deze laatste schoot over. Pogingen van Tim Driece werden geblokt of gingen voorlangs. In de 18e minuut ging een schot van Koen Vervloed over. Keeper Johan Kroon moest na bijna vijfentwintig minuten goed uit zijn doel komen om gevaar van de gasten in te dammen. De compact spelende thuisclub gaf weinig weg en was in deze fase van de wedstrijd de bovenliggende partij. Een mooie combinatie tussen Pim Grootenboer en Gerben van der Weele lukte net niet. De inlopende Koen Vervloed kon net niet bij de bal. Het was Tim Driece die de bal na een klein half uur veroverde op het middenveld. Via de kluts kwam de bal bij Gerben van der Weele. Deze stoomde op over links en schoot de bal bekeken in de verre hoek.

 

Zo kwam de thuisclub verdiend op voorsprong. Kort hierna schoot Pim Grootenboer net over. Vervolgens raakte deze speler geblesseerd, maar hij kon na een korte behandeling verder. De gasten werden niet echt gevaarlijk. In de 42e minuut mocht de sterk spelende nummer 6 van Kethel Spaland aanleggen vanaf links. Zijn vrije trap werd echter vakkundig gepareerd door Johan Kroon.

Uit de daaropvolgende hoekschop werd de bal over gekopt. In de extra tijd stuitten Koen Vervloed en Gerben van der Weele nog op de keeper.

De 2e helft gaf een ander spelbeeld. Bij de gasten waren er enkele wissels en werd een wat andere tactiek gehanteerd. Dit leverde in de 52e minuut een hoekschop op. Deze werd van dichtbij door de nummer 9 in het doel geschoten en zo stond het weer gelijk. Gerben van der Weele blokte knap een schot van een Schiedamse aanvaller. Keeper Johan Kroon moest enkele keren handelend optreden tegen de steeds gevaarlijker wordende gasten. Met een uitstekende ingreep voorkwam Jan Willem van Lente een Schiedamse uitbraak. Helaas raakte hij hierbij geblesseerd en moest het veld verlaten. Een mooie aanval via de ingevallen Boy Hoogmoed en Dennis Baars bracht de bal op rechts bij Pim Grootenboer. Helaas ging ook dit schot over de lat. Kort voor tijd werd Lars Schriek nog gestuit door  een verdediger en dacht de spits van de gasten nog de 1-2 te scoren. Deze treffer werd echter geannuleerd wegens buitenspel.

Door de eerdere nederlaag en het gelijke spel van deze middag eindigt het bekeravontuur van De Jonge Spartaan zaterdag 18 september met een uitwedstrijd in Benthuizen tegen BSC’68. Zaterdag 25 september start De Jonge Spartaan de competitie met de uitwedstrijd tegen FC IJsselmonde. De aanvang is 15.00 uur.

Scoreverloop;

29e 1-0 Gerben van der Weele

 52e 1-1 (nummer 9)

Toeschouwers: 84

Opstelling De Jonge Spartaan;

 

Johan Kroon (75e Tim Melissant),  Rick Schellevis, Juul Peeman, Donny Klem, Jan Willem van Lente (79e Dennis Baars), Tim Driece (61e Lars Schriek), Gerben Prins, Thom Drenth, Pim Grootenboer, Koen Vervloed (70e Boy Hoogmoed) en Gerben van der Weele

 

 

 

Jeugdig De Jonge Spartaan boekt knappe zege op Bruse Boys (DJS – Bruse Boys 2-1)

Na de afgelaste wedstrijd tegen WHS van dinsdag 24 augustus kwam 2e klasser Bruse Boys zaterdag 28 augustus op bezoek voor het ‘toetje’ van de oefencampagne. Om uiteenlopende redenen ontbraken Thom Drenth, Gerben van der Weele, Wiljan Driece en Michael Sloof. Boy Hoogmoed en Jarno van der Laan zaten deze zaterdag voor het eerst bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Bij de gasten uit Bruinisse ontbrak onder andere aanvaller Dominique van den Berge.

Wim Nieuwland begon ook deze wedstrijd met het defensieve blok van drie centrale verdedigers voor keeper Johan Kroon, met aanvoerder Gerben Prins als meest centrale man. Pim Grootenboer en Dennis Baars bespeelden de flanken. Sietse van der Weele, Tim Driece en Donny Klem bespeelden het middenveld. In de aanval was plaats ingeruimd voor Olaf Tillema en Lars Schriek. Met de wind tegen was het even aftasten voor de thuisclub. Naar mate de eerste helft vorderde werd het spel van de Jonge Spartaan beter en dat resulteerde in kansen en mogelijkheden. Lars Schriek bezorgde de bal na zo’n 10 minuten bij Olaf Tillema, maar zijn pass was niet zuiver genoeg. Een schot van Gerben Prins werd door de Bruse keeper tot hoekschop verwerkt. Uit de daarop volgende corner schoot de jeugdige Dennis Baars de bal uit de draai vol op het doel. Ternauwernood wist de sluitpost van de gasten de bal uit zijn doel te ranselen. Een Zeeuwse verdediger wist een Spartaanse voorzet net naast zijn eigen doel te koppen en Sietse van der Weele stuitte met een halve omhaal ook op de keeper. De gastheren waren de bovenliggende partij en lieten het publiek genieten van fraai verzorgd voetbal. Een daverend afstandsschot van Lars Schriek spatte op de onderkant van de lat uiteen. Niet waar te nemen was of de bal over de lijn was geweest, al had deze streep wel een doelpunt verdiend. Smet op het mooie spel vormde het uitvallen van de sterke Tim Driece na 23 minuten met een bovenbeenblessure. Met een numerieke  minderheid wist de thuisclub in de 27e minuut een prachtige aanval op te zetten. De goed spelende Olaf Tillema speelde net na de middellijn zijn man knap uit en gaf de bal mee aan de over rechts als vanouds opstomende Pim Grootenboer. Deze zette voor op Sietse van der Weele, die op zijn beurt niet zelfzuchtig was en de bal teruglegde op Pim Grootenboer. Deze schoot de bal in het doel en zo kwam onder een terecht applaus de terechte 1-0 voorsprong op het scorebord. Boy Hoogmoed debuteerde in het eerste elftal als invaller voor Tim Driece. Hij ging naast Olaf Tillema in de spits spelen en Lars Schriek zakte een linie.

Na 32 minuten was het opnieuw genieten op Spartacus. Via Lars Schriek en Boy Hoogmoed belandde de bal bij Dennis Baars. Op zijn beurt bezorgde deze de bal bij Olaf Tillema die de bal hard en strak in de verre hoek achter de kansloze Zeeuwse keeper schoot en dat betekende 2-0. Een hard schot na een mooie actie van Boy Hoogmoed werd gekeerd door de keeper. Pas in de 38e minuut wisten de gasten wat terug te doen. De Bruse spits verraste keeper Johan Kroon met een laag schot in de korte hoek en dat betekende de aansluitingstreffer. Johan Kroon voorkwam voor rust de gelijkmaker en Boy Hoogmoed was in de extra tijd dicht bij zijn eerste treffer in de hoofdmacht. De rust werd met een 2-1 voorsprong bereikt.

 

Pal na rust kregen de gastheren enkele corners, maar echt gevaar leverde dit niet op. De gelijkmaker in de 55e minuut werd afgekeurd wegens buitenspel. Direct hierna was er een overtreding binnen het strafschopgebied van Sietse van der Weele op de Zeeuwse rechtsbuiten. Deze nam zelf plaats achter de bal en dacht de gelijkmaker alsnog op het scorebord te brengen. Dat was echter buiten keeper Johan Kroon gerekend. Waar hij in de afgelopen seizoenen al menig penalty keerde, was hij ook nu de situatie meester en dook de bal uit de rechterbenedenhoek. Jan Willem van Lente zorgde voor verdere opruiming. Bruse Boys bleef aandringen, maar De Jonge Spartaan bleef redelijk eenvoudig op de been. In de 68e minuut zette de nummer 8 van de gasten strak voor. De goed uit zijn doel komende Johan Kroon wist ook deze aanval onschadelijk te maken. Kort hierna schakelde Bruse Boys snel om na een Spartaanse hoekschop. De nummer 14 schoot de bal echter aan de voor hem verkeerde kant van de paal. Koen Vervloed kwam nog binnen de lijnen voor de prima spelende Olaf Tillema en even later maakte Jarno van der Laan zijn debuut door Jan Willem van Lente te vervangen. Hierdoor zakte de gemiddelde leeftijd van de thuisclub nog verder. Arno de Wit verving Pim Grootenboer in de slotfase en pal voor tijd schoot Boy Hoogmoed uit de draai nog net naast.

Door de knappe zege op Bruse Boys werd opnieuw een 2e klasser verslagen en bleef De Jonge Spartaan ongeslagen tijdens de oefencampagne. Vooral in de eerste helft was het regelmatig genieten op Spartacus.

Zaterdag 4 september moet worden afgereisd naar Alphen aan den Rijn, waar 3e klasser Alphia de eerste tegenstander is voor de bekercampagne 2021-2022.

Scoreverloop:

27e Pim Grootenboer 1-0

32e Olaf Tillema 2-0

38e 2-1

 

Toeschouwers 110

 

Opstelling De Jonge Spartaan:

 

Johan Kroon, Pim Grootenboer (85e Arno de Wit), Juul Peeman, Gerben Prins, Jan Willem van Lente (79e Jarno van der Laan), Dennis Baars, Donny Klem, Tim Driece (30e Boy Hoogmoed), Sietse van der Weele, Olaf Tillema (73e Koen Vervloed) en Lars Schriek

 

 

Toernooiwinst De Jonge Spartaan (DJS – DVV’09 3-0)

Zaterdag 21 augustus speelde de formatie van Wim Nieuwland, Koen Kwakernaak, André Goulooze en Jan Mastenbroek de finale van het eilandelijke toernooi tegen DVV’09. De gastheren waren in de finale gekomen door met 1-0 van SNS te winnen en de gasten wezen eerder DBGC met 3-1 terug.

Ook voor deze wedstrijd was met name het samenstellen van de voorhoede weer een puzzel. Deze wedstrijd begonnen Jaron Vroegindeweij en Wiljan Driece voorin. Johan Kroon Verdedigde als vanouds het doel. Pim Grootenboer en Gerben van der Weele bezetten de flanken. Centraal achterin stonden naast aanvoerder Gerben Prins, Juul Peeman en Jan Willem van Lente. Het middenveld werd bezet door Donny Klem, Tim Driece en Thom Drenth.

Het was een schot van Yannick Lughthart dat in de 2e minuut naast ging. Nick Jongejan kreeg kort daarop geel voor te ruw inkomen op Jan Willem van Lente. Slecht uitverdedigen van de gasten bracht Tim Driece in balbezit. Hij gaf een bekeken balletje op zijn broer Wiljan, die als gelegenheidsspits koel afrondde. Een schot van Bart Jelle van Dam werd goed gepareerd door Johan Kroon. De jonge Spartaan had in deze fase meer balbezit, maar speelde slordig en vaak ook te gehaast. DVV’09 speelde zeker ook niet zijn beste helft van het seizoen. Na een klein half uur kwam Jaron Vroegindeweij een teenlengte te kort om een strakke voorzet van Gerben van der Weele binnen te glijden. Na een onachtzaamheid Johan Kroon claimde Bart Jelle van Dam een penalty. Deze werd echter niet gegeven. In de extra tijd van de eerste helft viel het mooiste moment van de wedstrijd te zien. Een schoonheid van een pass van Gerben van der Welle bereikte de over rechts opkomende Pim Grootenboer. Deze bracht de bal strak voor het doel en Tim Driece kopte de bal tegendraads achter de kansloze Jordi Hanenberg. Een comfortabele 2-0 voorsprong was daarmee een feit.

Rick Schellevis en Olaf Tillema kwamen in het veld voor Juul Peeman en Jaron Vroegindeweij. DVV’09 wisselde ook enkele spelers en kwam aanmerkelijk beter uit de kleedkamer. Direct na rust moest Johan Kroon zich strekken op een schot van Bart Jelle van Dam. Vervolgens schoot Yannick Lugthart over. Ook Mitchel Tdlohreg schoot over. Wiljan Driece moest zich binnen het uur met een liesblessure laten vervangen door Sietse van der Weele. Ook Tom Drenth viel uit met kramp in zijn bovenbenen. Juul Peeman betrad opnieuw het veld. John Kleijn spoorde vanaf de kant zijn manschappen fanatiek aan en een gevaarlijke vrije trap van Julian de Geus werd weggewerkte door de Spartaanse defensie. Een bijna niet te missen voorzet van Mitchel Tdlohreg werd toch gemist door Julian de Geus en Bart Jelle van Dam. Johan Kroon pakte een schot van Bart Jelle van Dam en Juliana de Geus schoot vanaf de rand van de zestien over. De thuisclub beperkte zich tot verdedigen, maar brak af en toe toch uit. Uit een corner van Gerben Prins kopte Juul Peeman de bal hard onder de lat. Een reflex van Jordy Hanenberg voorkwam de 3-0. Even later werd deze score toch bereikt. Pim Grootenboer vertrok weer eens over rechts en leverde de bal panklaar aan bij Olaf Tillema. Deze schoot strak de 3-0 op het scorebord. Tim Driece viel ook nog uit in de slotfase met een kuitprobleem. Hierdoor moest De Jonge Spartaan nog een klein kwartier met 10 man verder. Omdat het vizier van de gasten bepaald niet op scherp stond en een solo van Donny Klem naast het doel eindigde, verscheen de 3-0 als eindstand op het scorebord.

Zo won De Jonge Spartaan voor de 2e keer op rij het eilandelijke voetbaltoernooi in de voorbereiding van het seizoen en is het team reeds vier oefenwedstrijden ongeslagen. Dinsdag 24 augustus verschijnt de Zeeuwse 3e klasser WHS uit Sint Annaland op Spartacus. Zaterdag 28 augustus volgt 2e klasser Bruse Boys. 

 

Scoreverloop:

7e Wiljan Driece 1-0

45+3 Tim Driece 2-0

80e Olaf Tillema 3-0

 

Toeschouwers: 213

 

Opstelling De Jonge Spartaan:

 

Johan kroon, Pim Grootenboer, Juul Peeman (46 Rick Schellevis), Gerben Prins, Jan Willem van Lente, Gerben van der Weele, Donny Klem, Thom Drenth (64 Juul Peeman), Tim Driece, Jaron Vroegindeweij (46 Olaf Tillema) en Wiljan Driece (56 Sietse van der Weele)

 

De Jonge Spartaan moeizaam naar finale (DJS – SNS 1-0)

Op een herfstachtig Spartacus speelde De Jonge Spartaan al weer de derde oefenwedstrijd van het seizoen. Het Stadse SNS was de tegenstander tijdens een eilandelijk toernooi. Bij de tegenstander speelde enkele voormalige Spartanen mee. Dit betroffen Martijn van den Boogert, Jari  Jongejan, Max bout en Thijmen Götzenberger.

In de 4e minuut stak Olaf Tillema de bal op Michael Sloof. Deze kon de mogelijkheid echter niet verzilveren. De Thuisclub liet de bal lekker rondgaan, maar kwam vaak niet verder dan halverwege de Stadtse helft. De gasten loerden op een counter via de snelle Wouter Bakelaar. Na een klein kwartier was er een kans voor Michael Sloof, maar hij stuitte in buitenspelpositie op Jan van Asperen. Pas na een klein half uur was er een doelpoging van de gasten. Het schot van Willem Braber zeilde ruim over het Spartaanse doel. Even later bezorgde Lars Schriek de bal bij de vrijlopende Jaron Vroegindeweij. Met een mooie voetbeweging lepelde hij de bal in de rechterkruising en de betekende de verdiende 1-0 voorsprong. Na een mooie voorzet van de ijverige Gerben van der Welle Schoot Michael Sloof naast en kort voor rust strandde hij nog op Jan van Asperen.

Direct na rust waren er nog een aantal aantrekkelijke momenten voor beide doelen. Max Bout schoot namens SNS pal naast en Jan van Asperen keerde schoten van Michael Sloof. Ook Lars Schriek schoot tegen de Stadtse sluitpost aan en even later schoot hij de bal over het doel. Na ruim een uur schoot Dennis Baars de bal net naast. Mede door de vele wissels en het feit dat veel spelers niet op hun eigenlijke positie speelden werd het spelbeeld er niet beter op. SNS was in het laatste kwartier zelfs de gevaarlijkste partij en ging brutaal op zoek naar de gelijkmaker. Vooral de snelle Wouter Bakelaar was op links een plaag voor de Spartaanse defensie. Keeper Johan Kroon bracht 10 minuten voor tijd knap redding op een inzet van Wouter Bakelaar. Uit de daarop volgende Corner kopte Max Bout de bal over. Een vrije trap van Wouter Bakelaar werd weggewerkt en in het slot van de wedstrijd schoot Willem Braber nog over.

Zo speelt De Jonge Spartaan zaterdag 21 augustus de finale op het eigen complex. DVV’09, dat DBGC met 2-1 de baas was, is dan om 14.30 uur de tegenstander.

Basisopstelling De Jonge Spartaan:

Johan Kroon, Rick Schellevis, Gerben Prins, Juul Peeman, Dennis Baars, Tim Driece, Thom Drenth, Wiljan Driece, Olaf Tillema, Michael Sloof en Jaron Vroegindeweij

Wissels:

 

Gerben van der Weele, Jan Willem van Lente, Pim Grootenboer, Donny Klem en Lars Schriek

 

 

 

Oefenwedstrijden:

 

De Jonge Spartaan - Pelikaan

DHV - De Jonge Spartaan

 

 

 

 

 

 

Aankomende wedstrijd
  • 0dagen
  • 0uur
  • 0min
  • 0sec

BSC68-1 - Jonge Spartaan 1

18/09/2021 14:30
Club webshop
Ga naar de webshop