Menu De Vogel

 

Voorbeschouwing De Jonge Spartaan – ’s Gravendeel (AFGELAST!!!)

Zaterdag 26 september 2020 staat de 2e competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021 op de agenda. VV ’s Gravendeel uit de Hoeksche Waard is dan de tegenstander. Traditioneel hebben de gastheren het meestal lastig tegen deze goed voetballende ploeg. In het seizoen 2018-2019 werd er twee keer verloren van deze tegenstander, thuis met 1-2 en uit met 3-0.

VV ’s Gravendeel

De formatie van Danny Schipper verloor tijdens de groepsfase van de bekerronde 2x en won afgetekend van GSC ESDO. Hierdoor is het bekeravontuur al weer ten einde. De competitie-ouverture tegen Den Bommel leverde een spectaculaire 3-2 zege op. Den Bommel kwam tot twee keer toe op voorsprong door doelpunten van Wesley Bakker en Ruben Rui Dos Santos. Sven Akkerman scoorde twee keer voor ’s Gravendeel. Lange tijd leek het spectaculaire duel op een gelijkspel af te stevenen. Dit was mede te danken aan uitstekend keeperswerk van Rick Postema. In de extra tijd was het echter opnieuw spits Sven Akkerman die zijn hattrick voltooide, Den Bommel raakte nog de lat in de extra tijd. Zo bleven de drie punten op Sportpark De Trekdam.

 

De jonge Spartaan

De Jonge Spartaan kende een aardige voorbereiding met als hoogtepunt de toernooiwinst in Oude Tonge. Af en toe liet de formatie van Wim Nieuwland en Koen Kwakernaak fris en verzorgd voetbal zien. In de groepsfase van de beker werd er verloren van SV Erasmus en het sterke VV Hillegersberg. De spectaculaire thuiswedstrijd tegen PPSC werd in de slotfase met 4-3 gewonnen. Zaterdag 19 september volgde de eerste competitiewedstrijd van het seizoen uit in Rotterdam tegen VVOR. In een spetterende openingsfase scoorden Tim Driece en Michael Sloof binnen zes minuten, waardoor er een riante 0-2 voorsprong ontstond. In de 2e helft kwam VVOR wel terug, maar verder dan 1-2 kwam het, mede door een terechte rode kaart aan Rotterdamse zijde, niet. Hierdoor opende De Jonge Spartaan bijna tegen de gewoonte in met de volle drie punten in een lastige uitwedstrijd. Mede door het grote aantal beschikbare spelers heeft hoofdtrainer Wim Nieuwland heel wat te kiezen voor de aankomende wedstrijd tegen ’s Gravendeel.

Traditioneel is er rond en tijdens de eerste thuiswedstrijd van de competitie gebakken vis te verkrijgen. Het duel op Sportpark Spartacus staat onder leiding van arbiter P. Borsboom.

 

 

VVOR 1 - De Jonge Spartaan 1

Hilligersberg 1 - De Jonge Spartaan 1

SEOLTO - De Jonge Spartaan 1

De Jonge Spartaan 1 - PPSC 1

sv Erasmus - De Jonge Spartaan 1

Toernooiwinst De Jonge Spartaan

DBGC 1 - De Jonge Spartaan 1

DJS 1 - Nieuwenhoorn 2

Aankomende wedstrijd
  • 0dagen
  • 0uur
  • 0min
  • 0sec

Groote Lindt 1 - Jonge Spartaan 1

03/10/2020 14:30
Club webshop
Ga naar de webshop