Menu De Vogel

 

 

Voorbeschouwing De Jonge Spartaan – LMO (AFGELAST!)

Zaterdag 10 oktober 2020 staat voor de Jonge Spartaan de thuiswedstrijd tegen het Rotterdamse LMO op de agenda. Nadat de wedstrijd tegen ’s Gravendeel liefst twee keer moest worden verzet betreft dit voor de gastheren de 3e competitiewedstrijd van het seizoen.

LMO

De gasten uit Rotterdam debuteren in de 3e klasse en komen voor het eerst in het 83-jarige bestaan uit in deze klasse. Trainer Fred van Zon kon afgelopen zomer liefst 16 nieuwe spelers begroeten. De eerste bekerronde leverde twee ruime overwinningen en een kleine nederlaag op. Zaterdag 19 september was ‘buurman’ FC IJsselmonde de tegenstander van LMO. In een stevig duel wist LMO uiteindelijk met 1-0 te winnen en zo de punten aan de Smeetslandseweg te houden. Het uitduel tegen OSV in Oud-Beijerland werd vervolgens nipt met 2-1 verloren. Daley Hilkemeijer benutte in de beginfase een toegekende strafschop, maar OSV kwam terug en scoorde nog 2x. De winnende treffer viel pal voor tijd. Ook tegen VV Den Bommel kwam LMO op een 1-0 voorsprong. Opnieuw verzorgde Daley Hilkemeijer de snelle voorsprong. De gasten uit Den Bommel kwamen echter in de 2e helft goed terug. Het was Wesley Bakker, die enkele verdedigers uitkapte en met de punt van zijn schoen de 1-1 op het scorebord bracht. In de 85e minuut scoorde Ruben Rui Dos Santos de winnende treffer en zo bleef LMO met lege handen achter. Met drie punten uit drie duels vindt het team zich terug op de 9e plaats van de 3e klasse D

De Jonge Spartaan

Na de knappe 1-2 overwinning op VVOR, met treffers van Tim Driece en Michael Sloof,  volgde een tot twee keer toe uitgestelde thuiswedstrijd tegen ’s Gravendeel. Het Coronavirus gooide roet in het eten. De uitwedstrijd van zaterdag 3 oktober 2020 in Zwijndrecht tegen koploper Groote Lindt kon wel doorgang vinden. Pal voor het verstrijken van de eerste helft zorgde Michael Sloof voor de verrassende 0-1. In de 2e helft moest De Jonge Spartaan terug, maar hield mede door goed keeperswerk van Johan Kroon, lang stand.  Pas in de 80e minuut viel de gelijkmaker door Nasir El Arbaoui. In de ruimhartig toegekende extra tijd wist topscorer Michael Slingerland Groote Lindt op 2-1 te brengen. Dit gebeurde pas in de 95e minuut. Groote Lindt keeper Raymond Klootwijk werd verkozen tot man of the match. Zo waren de druiven zuur voor de formatie van Wim Nieuwland en Koen Kwakernaak. Met drie punten uit twee duels staat De Jonge Spartaan op de 8e plaats. De inhaalwedstrijd tegen VV ’s Gravendeel staat voorlopig voor dinsdagavond 20 oktober op de agenda.

 

Voor beide teams staat de aansluiting met de middenmoot/subtop op het spel deze wedstrijd. Het duel staat onder leiding van arbiter Jan van Vugt. Wegens de Coronamaatregelen is er helaas geen publiek welkom op sportpark Spartacus.

 

 

Voorbeschouwing De Jonge Spartaan – ’s Gravendeel (AFGELAST!!!)

Zaterdag 26 september 2020 staat de 2e competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021 op de agenda. VV ’s Gravendeel uit de Hoeksche Waard is dan de tegenstander. Traditioneel hebben de gastheren het meestal lastig tegen deze goed voetballende ploeg. In het seizoen 2018-2019 werd er twee keer verloren van deze tegenstander, thuis met 1-2 en uit met 3-0.

VV ’s Gravendeel

De formatie van Danny Schipper verloor tijdens de groepsfase van de bekerronde 2x en won afgetekend van GSC ESDO. Hierdoor is het bekeravontuur al weer ten einde. De competitie-ouverture tegen Den Bommel leverde een spectaculaire 3-2 zege op. Den Bommel kwam tot twee keer toe op voorsprong door doelpunten van Wesley Bakker en Ruben Rui Dos Santos. Sven Akkerman scoorde twee keer voor ’s Gravendeel. Lange tijd leek het spectaculaire duel op een gelijkspel af te stevenen. Dit was mede te danken aan uitstekend keeperswerk van Rick Postema. In de extra tijd was het echter opnieuw spits Sven Akkerman die zijn hattrick voltooide, Den Bommel raakte nog de lat in de extra tijd. Zo bleven de drie punten op Sportpark De Trekdam.

 

De jonge Spartaan

De Jonge Spartaan kende een aardige voorbereiding met als hoogtepunt de toernooiwinst in Oude Tonge. Af en toe liet de formatie van Wim Nieuwland en Koen Kwakernaak fris en verzorgd voetbal zien. In de groepsfase van de beker werd er verloren van SV Erasmus en het sterke VV Hillegersberg. De spectaculaire thuiswedstrijd tegen PPSC werd in de slotfase met 4-3 gewonnen. Zaterdag 19 september volgde de eerste competitiewedstrijd van het seizoen uit in Rotterdam tegen VVOR. In een spetterende openingsfase scoorden Tim Driece en Michael Sloof binnen zes minuten, waardoor er een riante 0-2 voorsprong ontstond. In de 2e helft kwam VVOR wel terug, maar verder dan 1-2 kwam het, mede door een terechte rode kaart aan Rotterdamse zijde, niet. Hierdoor opende De Jonge Spartaan bijna tegen de gewoonte in met de volle drie punten in een lastige uitwedstrijd. Mede door het grote aantal beschikbare spelers heeft hoofdtrainer Wim Nieuwland heel wat te kiezen voor de aankomende wedstrijd tegen ’s Gravendeel.

Traditioneel is er rond en tijdens de eerste thuiswedstrijd van de competitie gebakken vis te verkrijgen. Het duel op Sportpark Spartacus staat onder leiding van arbiter P. Borsboom.

 

 

VVOR 1 - De Jonge Spartaan 1

Hilligersberg 1 - De Jonge Spartaan 1

SEOLTO - De Jonge Spartaan 1

De Jonge Spartaan 1 - PPSC 1

sv Erasmus - De Jonge Spartaan 1

Toernooiwinst De Jonge Spartaan

DBGC 1 - De Jonge Spartaan 1

DJS 1 - Nieuwenhoorn 2

Aankomende wedstrijd
  • 0dagen
  • 0uur
  • 0min
  • 0sec

Jonge Spartaan 1 - Pelikaan 1

14/08/2021 14:30
Club webshop
Ga naar de webshop