Menu De Vogel

 

De Jonge Spartaan - LMO ter elfder ure afgelast

Daags na de meeste recente persconferentie van het duo Mark Rutte en Hugo de Jonge stond voor De Jonge Spartaan de laatste competitiewedstrijd voor 2021 op de agenda. De uitwedstrijden tegen Zwarte Pijl en de streekderby in en tegen Den Bommel vinden zo goed als zeker geen doorgang door de nieuwe Coronamaatregelen. Op een waterkoud en nat Spartacus werkten de teams van De Jonge Spartaan en het Rotterdamse LMO onder desolate omstandigheden de warming-up af op zaterdag 27 november 2021.

Bij de thuisclub was op keeper Johan Kroon na de ziekenboeg aardig leeggestroomd en had Wim Nieuwland weer meer keuzes. Vooraf stonden de nog ongeslagen gasten op de derde plaats en De Jonge Spartaan vond zich na acht competitiewedstrijden terug op de 5e plaats met één punt achterstand op LMO. Scheidsrechter Parmessar besloot echter pal voor aanvang van het duel dat het speelveld door de vele neerslag te slecht was om op te kunnen spelen. Helaas wilde hij van een alternatief niet weten en vond de wedstrijd geen doorgang.

Opstelling De Jonge Spartaan;

Ferry de Koning, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Gerben Prins. Rick Schellevis, Jan Willem van Lente, Wiljan Driece, Sietse van der Weele, Olaf Tillema, Michael Sloof en Lars Schriek

 

 

 

Voorbeschouwing DJS – RVV LMO

Zaterdag 27 november staat op sportpark Spartacus de (sub)topper tussen nummer vier, De Jonge Spartaan en de huidige nummer twee van de ranglijst, het Rotterdamse L(inker) M(aas) O(Oever) op de agenda. De gasten uit Rotterdam-Zuid behaalden 16 punten uit 8 wedstrijden en zijn daarmee nog ongeslagen.

RVV LMO

LMO werd onder een andere naam reeds opgericht in 1937. Dat gebeurde in een sigarenmagazijn aan de Gouwstraat in Rotterdam Charlois. Pas in 1967 verhuisde de club naar de huidige locatie aan de Smeetslandseweg in Rotterdam-Zuid, direct naast buurman IJVV De Zwervers.

Deze competitie boekte de formatie van Fred van Zon vier overwinningen en vier gelijke spelen. Opvallend is dat daarbij elke wedstrijd tenminste één doelpunt werd gescoord. Na een overtuigende 3-0 thuiszege op Oud-Beijerland 6 november ontving LMO afgelopen zaterdag 20 november VV ’s Gravendeel. Michael Navajas-Sanchez tekende in de 21e minuut met een schot voor 1-0. Dit betekende tevens de ruststand. Na rust probeerden de gasten het wel, maar keeper Mark Smit keerde een poging van Zoey Hoogwerf. Invaller Halil Bozlak schoot in de 77e minuut de 2-0 binnen. De 3-0 van Boyd Rijnenberg uit een hoekschop was louter nog voor de statistiek. Tijdens uitwedstrijden dit seizoen speelde LMO drie keer met 1-1 gelijk en won 23 oktober nipt met 1-2 van ‘buurman’ BZC Zuiderpark.

De Jonge Spartaan

Na twee ongelukkige thuisnederlagen met rode kaarten tegen VVOR en VV Nieuwerkerk ging de formatie van Wim Nieuwland zaterdag 20 november 2021 op bezoek bij IJVV De Zwervers, de directe buurman van LMO. Al in de 8e minuut schoot Wiljan Driece, na een voorzet van Pim Grootenboer, de 1-0 achter keeper Dennis de Jel. Na 21 minuten bereikte Olaf Tillema spits Michael Sloof die de 2-0 voor zijn rekening nam. Met een daverend afstandsschot zorgde Ronnie Pfeffer direct aansluitend voor de 1-2.

Keeper Ferry de Koning keerde in de 2e helft een toegekende strafschop van Ayrton Kampwart. Wiljan Driece zorgde na een assist van Michael Sloof kort voor tijd voor de bevrijdende 1-3. In de slotminuut onderscheidde keeper Ferry de Koning zich opnieuw, nu door een strafschop van Sander Gorter te keren. Zo nam de Jonge Spartaan verdiend de punten mee uit Rotterdam en sloot zich weer aan bij de subtop van de 3e klasse D.

 

Het duel vangt aan om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter R. Parmessar. Helaas is er wegens de geldende Coronamaatregelen geen publiek welkom bij dit duel.

 

 

De Jonge Spartaan verlaat Rotterdam met de volle buit (IJVV De Zwervers – DJS 1-3)

Sportcomplex De Grote Stee aan de Smeetslandseweg in Rotterdam-Zuid was zaterdag 20 november 2021 de plaats van handeling voor het treffen tussen IJVV De Zwervers en De Jonge Spartaan. Vooraf stonden de gastheren op de 9e plaats met 7 punten uit zeven wedstrijden. De gasten uit Middelharnis kukelden door twee ongelukkige thuisnederlagen van de 2e naar de 6e plaats in de rangschikking. Deze wedstrijd ontbraken bij De Jonge Spartaan de geschorste Donny Klem en de geblesseerden Gerben van der Weele, keeper Johan Kroon, Norman Leune en Tim Driece.

Scheidsrechter Majenburg uit Brielle leidde het duel. In de openingsfase was De Jonge Spartaan de bovenliggende partij. Zo waren er mogelijkheden voor Lars Schriek en Sietse van der Weele, ook spits Michael Sloof mistte een kans. Na een prima voorzet vanaf rechts van Pim Grootenboer was het Wiljan Driece, die vanaf de rand van het strafschopgebied in de 8e minuut de openingstreffer voor zijn rekening nam. Pas na 20 minuten wist de thuisclub uit een kopbal het eerste gevaar te stichten.Kort hierop was er een puike assist van Olaf Tillema en was het spits Michael Sloof die de 0-2 in het Rotterdamse doel schoot. Lang kon de formatie van Wim Nieuwland niet van deze ruime voorsprong genieten. In de 22e minuut schoot aanvoerder Ronnie Pfeffer van afstand de aansluitingstreffer binnen. Een hakje van Wiljan Driece werd vervolgens gekeerd op de doellijn door een verdediger. De mogelijkheid voor Michael Sloof was gelijk het laatste wapenfeit van de eerste helft.

 

Olaf Tillema kreeg in de 51e minuut een goede mogelijkheid, maar hij schoot de bal over het doel. Helaas werd de doorgebroken Lars Schriek niet de mogelijkheid geboden richting het doel van keeper Dennis de Jel op te stomen. De verder goed leidende arbiter Majenburg zag het voordeel helaas over het hoofd. De thuisclub kwam wat beter in de wedstrijd, hanteerde vaak de alnge bal en kreeg in de 69e minuut zelfs een strafschop na een overtreding van keeper Ferry de Koning. Met een goede redding keerde Ferry de Koning de door Ayrton Kampwart genomen strafschop en zo bleef de voorsprong intact. Koen Vervloed kwam binnen de lijnen voor Olaf Tillema en Dennis Baars verving Sietse van der Weele.

Na een mooie assist van Michael Sloof schoot Wiljan Driece kort voor tijd de bevrijdende 1-3 binnen. Ferry de Koning keerde nog knap een inzet van een van de aanvallers van IJVV De Zwervers. Nick Bronder maakte in de slotfase nog zijn seizoensdebuut door Lars Schriek te vervangen. Keeper Ferry de Koning onderscheidde zich in de slotminuut opnieuw door nogmaals een strafschop te stoppen. Deze keer nam invaller Sander Gorter de strafschop.

Zo keerde De Jong Spartaan met drie punten terug naar Middelharnis en kan er worden uitgekeken naar de komst van de huidige nummer twee van de ranglijst, LMO uit Rotterdam op zaterdag 27 november 2021. Helaas is er dan ook geen publiek welkom in verband met de Coronamaatregelen.

Scoreverloop:

8e 0-1 Wiljan Driece

21e 0-2 Michael Sloof

22e 1-2 Ronnie Pfeffer

82e 1-3 Wiljan Driece

Scheidsrechter R.C. Majenburg gaf geel aan  Mohammed Taibi en Sander Gorter van IJVV De Zwervers en aan Ferry de Koning, Lars Schriek en Nick Bronder van De Jonge Spartaan.

 Opstelling de Jonge Spartaan;

 

Ferry de Koning, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Gerben Prins, Rick Schellevis, Jan Willem van Lente, Wiljan Driece, Sietse van der Weele (81. Dennis Baars), Olaf Tillema (77. Koen Vervloed), Michael Sloof en Lars Schriek (86 Nick Bronder).

 

 

Voorbeschouwing IJVV de Zwervers – De Jonge Spartaan

Zaterdag 20 november 2021 staat op Sportcomplex ‘De Grote Stee’ aan de Smeetslandseweg in Rotterdam-Zuid de competitiewedstrijd tussen IJVV De Zwervers en De Jonge Spartaan op de agenda. Vooraf stonden de gastheren op de 9e plaats na 7 wedstrijden en de gasten uit Middelharnis zakten door twee recente nederlagen van de 2e naar de 6e plaats van de rangschikking.

IJVV De Zwervers

De IJsselmondse Voetbal Vereniging De Zwervers is reeds 19 september 1919 opgericht en kent zo een lange historie. De laatste jaren komt De Zwervers uit in de 3e klasse van West 2 met bescheiden klasseringen als resultaat. Dit seizoen werden uit zeven wedstrijden evenzoveel punten behaald. Meest opvallend is de 0-2 zege bij Den Bommel op 9 oktober. Slechts van de titelfavorieten VV Nieuwerkerk (0-3) en SSS (2-0 nederlaag in Klaaswaal) werd verloren door de formatie van Peter Huisman. De Smeetlandse derby op zaterdag 30 oktober tegen buurman LMO eindigde in 1-1. Mo Taibi maakte in de 61e minuut de gelijkmaker. De laatst gespeelde competitiewedstrijd eindigde tevens in een gelijkspel bij VVOR.  Rachid Boudal bracht De Zwervers nog wel aan de leiding, maar nog voor rust bracht VVOR de stand in evenwicht. Keeper Dennis de Jel redde in de slotfase fraai, waardoor het punt mee naar Rotterdam-Zuid kon worden genomen.

De Jonge Spartaan

Na een prima fase in oktober met vier overwinning op rij stond het team van De Jonge Spartaan op een fraaie 2e plaats achter koploper VV Nieuwerkerk. Door een ongelukkige 0-1 thuisnederlaag tegen VVOR kwam deze positie onder druk te staan. Zaterdag 6 november 2021 werd op Sportpark Spartacus koploper VV Nieuwerkerk ontvangen. Donny Klem ontving al in de 9e minuut een rode kaart wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Mede hierdoor liep de thuisclub achter de feiten aan. Toen Arbiter Borsboom een handsbal van keeper Kevin de Geus buiten het strafschopgebied niet waarnam ontstond er zelf een heus opstootje met daarop volgend een afkoelingsperiode. De Jonge Spartaan stond toen al met 1-3 achter en ontving liefst 6 gele kaarten tegen 5 van VV Nieuwerkerk. Door dit resultaat vindt de formatie van Wim Nieuwland zich terug op een 6e plaats. Om aansluiting te houden met de kop van de ranglijst is een overwinning nodig.

 

Het duel wordt wegens de geldende Coronamaatregelen helaas zonder publiek gespeeld en staat onder leiding van arbiter R. C. Majenburg uit Brielle.

 

Strafschoppen nekken De Jonge Spartaan (OHVV – DJS (2-2)

Op een herfstachtige dinsdagavond vond in Oudenhoorn 9 november 2021 de wedstrijd tussen OHVV en De Jonge Spartaan plaats. Het betrof een wedstrijd in de eerste ronde van de Fiduscup. Wim Nieuwland besloot om met bijna de sterkst mogelijke formatie af te reizen om het op te nemen tegen de ambitieuze koploper uit de 4e klasse.

Tim Melissant verdedigde het doel deze wedstrijd en maakte zo zijn basisdebuut in het eerste elftal. In het begin van de wedstrijd hadden de gasten een overwicht. Een vrije trap van Michael Sloof werd goed gepakt door de keeper. Olaf Tillema zette in de 10e minuut goed door over rechts. Zijn scherpe voorzet werd net gemist door Wiljan Driece. Na een kwartier keerde Tim Melissant kundig een schot van de Oudenhoornse spits. Sietse van der Weele krulde een vrije trap langs de verkeerde kant van de paal. In de 19e minuut zette Olaf Tillema de bal van rechts voor het doel. Voorbij de 2e paal nam Michael Sloof de bal uitstekend aan en schoot hem vervolgens prachtig in de verre hoek (0-1). Een hard schot van de spelbepaler was een prooi voor Tim Melissant. De gelijkmaker van OHVV werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na ruim een half uur spelen bracht Michael Sloof na weer een prima actie de bal vanaf links voor het doel. Het was voor de goed meegelopen Olaf Tillema vervolgens een koud kunstje om de 0-2 binnen te tikken. Boy Hoogmoed en Olaf Tillema stuitten vervolgens met schoten op de keeper. Na een mooie combinatie scoorde Oudenhoorn na 38 minuten de aansluitingstreffer. Kort voor rust schoot Michael Sloof nog een vrije trap over de lat.

Juul Peeman schoot net na rust met een ziedend schot net naast het doel. Een poging van Michael Sloof ging ook naast. Goed uitkomen van Tim Melissant voorkwam even later de gelijkmaker. Nog binnen het uur krulde de spits van OHVV een vrije trap via de onderkant van de lat in het doel en was de stand weer in evenwicht. In de 66e minuut kreeg OHVV een corner. Hieruit kwam de bal bij de2e paal bij de linkerspits. Deze mistte de bal echter volledig. Tim Melissant pakte een schot van nummer 9 en even later schoot deze speler naast. Na een vrije trap van Pim Grootenboer kopte Boy Hoogmoed de bal over het doel en dit was het laatste echte wapenfeit van deze wedstrijd.

Op basis van het spelbeeld was de 2-2 na de reguliere speeltijd terecht. Strafschoppen moesten  vervolgens uitwijzen welk team de volgende ronde zou bereiken. Na 14 strafschoppen bleek OHVV daarin het gelukkigst. Zo eindigde het avontuur in de FIduscup voor de Jonge Spartaan op een herfstachtige avond in Oudenhoorn

Opstelling De Jonge Spartaan:

 

Tim Melissant, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Gerben Prins, Jan Willem van Lente (46. Donny Klem),  Dennis Baars, Wiljan Driece. Sietse van der Weele (60. Rick Schellevis), Olaf Tillema (60 Lars Schriek), Michael Sloof (65. Koen Vervloed) en Boy Hoogmoed.

 

 

Koploper VV Nieuwerkerk wint tumultueuze topper van De Jonge Spartaan

(DJS – VV Nieuwerkerk 1-3)

Zaterdag 6 november 2021 stond op sportpark Spartacus de topper in de 3e klasse D van West 2 op de agenda. Nummer twee, De Jonge Spartaan, ontving de nog ongeslagen koploper VV Nieuwerkerk. Deze wedstrijd keerde keeper Johan Kroon na een blessure terug onder de lat. Spits Michael Sloof kon voor het eerst deze competitie bij de wedstrijdselectie aansluiten. Daar tegenover stond de absentie van de geblesseerden Thom Drenth, Gerben van der Weele, Tim Driece en Norman Leune.

Scheidsrechter Patrick Borsboom uit Hellevoetluis floot 14.28 uur voor de aanvang van de wedstrijd. In de openingsfase was er een schietkans voor Wiljan Driece, zijn schot werd echter geblokt. In de 9e minuut ontsnapte de behendige routinier Remco Langerveld aan Donny Klem. Deze hield zijn tegenstander vast en scheidsrechter Borsboom trok een directe rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler, al leken er nog spelers op dezelfde hoogte te staan. Zo stond de thuisclub al spoedig met een numerieke minderheid. De daarop volgende vrije trap van Remco Langerveld werd door keeper Johan Kroon tot hoekschop verwerkt. De gasten benutten het voordeel van een extra speler al snel. Na een mooie aanval in minuut veertien was het Stefan van der Vleugel, die keeper Johan Kroon van dichtbij kansloos liet en zo de 0-1 op het scorebord zette.

Lang kon Nieuwerkerk niet van de verkregen voorsprong genieten. Lars Schriek werd in het strafschopgebied naar de grond getrokken door Shane van den Engel en Wiljan Driece benutte dit buitenkansje.

Ook deze score bleef niet lang gehandhaafd. Het was in de 22e minuut opnieuw Stefan van der Vleugel die de 1-2 in het Spartaanse doel schoot. De Jonge Spartaan kwam er af en toe best aardig uit. Zo was er na een half uur spelen een mooie combinatie tussen Lars Schriek en de hardwerkende Koen Vervloed. Helaas leverde deze aanval niets op. Met een van zijn bekende rushes denderde Pim Grootenboer even later het strafschop gebied in. Zijn uithaal spatte tegen de onderkant van de lat uiteen. Helaas was er geen Spartaan in de buurt om de gelijkmaker binnen te schieten. Aanvoerder Gerben Prins zette vanaf links een mooie aanval op via Wiljan Driece en Lars Schriek. Daarbij werd er  gevlagd en gefloten voor buitenspel. Keeper Kevin de Geus was kort voor rust attent bij schoten van Pim Grootenboer en Wiljan Driece. Johan Kroon bracht redding op een afstandsschot van Rick Kramer.

De 2e helft was nog maar net begonnen toen Remco Langerveld door de defensie van De Jonge Spartaan soleerde en knap de 1-3 binnenschoot. Michael Sloof maakte zijn eerste competitieminuten van het seizoen door na een klein uur in het veld te komen voor Koen Vervloed. De thuisclub weerde zich kranig en het spel golfde op en neer. Om onverklaarbare redenen maakte keeper Kevin de Geus duidelijk hands ruim buiten zijn strafschopgebied in minuut 60. Kennelijk was dit arbiter Borsboom niet opgevallen en hij volstond met een gele kaart, waar het spelregelboek toch echt over een andere kleur rept. Naar aanleiding van dit feit ontstond in de tot dan toe sportieve wedstrijd een opstootje. Dit deed scheidsrechter Borsboom besluiten het duel tijdelijk te staken. Na zo’n 10 minuten werd de wedstrijd weer voortgezet met een vrije trap voor Michael Sloof. Deze leverde helaas niet het gewenste resultaat op. 

Olaf Tillema en Boy Hoogmoed kwamen nog binnen de lijnen voor Lars Schriek en Sietse van der Weele. De Jonge Spartaan probeerde het wel, maar koploper VV Nieuwerkerk bleef relatief eenvoudig overeind. Ondertussen liepen beide teams nog tegen flink wat gele kaarten aan. Bij De Jonge Spartaan vloeiden de krachten weg na bijna de hele wedstrijd met een man minder te hebben gespeeld. Pim Grootenboer kopte een hoekschop van Michael Sloof nog in de handen van Kevin de Geus en keeper Johan Kroon voorkwam in de slotfase nog dat invaller Rowendy Schoop de score verder op liet lopen.

Door de vroege rode kaart van Donny Klem liep de thuisclub achter de feiten en tegen een nederlaag aan. Deze middag zat de arbitrage zeker niet mee en was het lastig voetballen door het vele, recent op het veld gestrooide, zand. De eerstvolgende competitiewedstrijd gaat de formatie van Wim Nieuwland op bezoek bij IJVV de Zwervers in Rotterdam-Zuid.

Scoreverloop;

14e 0-1 Stefan van der Vleugel

16e 1-1 Wiljan Driece (pen)

22e 1-2 Stefan van der Vleugel

48e 1-3 Remco Langerveld

Toeschouwers; 202

Scheidsrechter Patrick Borsboom trok Rood voor Donny Klem van De Jonge Spartaan, Tevens waren er  gele kaarten voor Wiljan Driece, Gerben Prins, Olaf Tillema en Johan Kroon van De Jonge Spartaan. Aan de zijde van VV Nieuwerkerk kregen Shane van den Engel, Kevin de Geus, Remco Langerveld, Roy de Oude, Bilal Ouahabi en Rowendy Schoop geel

 

Opstelling De Jonge Spartaan;

Johan kroon, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Donny Klem, Rick Schellevis, Jan Willem van Lente, Gerben Prins, Wiljan Driece, Sietse van der Weele (78. Boy Hoogmoed) Lars Schriek (70. Olaf Tillema), Koen Vervloed (56. Michael Sloof)

Opstelling VV Nieuwerkerk;

Kevin de Geus, Shane van den Engel (86. Ruben den Butter), Bart Slob, Kittel Valentijn, Rens Blok (81. Tim Teeuwen), Bilal Ouahabi, Jesse Asowata (70. Rowendy Schoop), Rick Kramer, Remco Langerveld, Roy de Oude en Stefan van der Vlegel

 

 

 

Voorbeschouwing De Jonge Spartaan VV Nieuwerkerk

Door de nipte nederlaag thuis tegen VVOR van De Jonge Spartaan op 30 oktober en de 1-0 overwinning van Nieuwerkerk op ’s Gravendeel is het gat tussen de koploper, VV Nieuwerkerk, en nummer twee, De Jonge Spartaan, in de derde klasse D vier punten.

VV Nieuwerkerk

Na zes competitiewedstrijden heeft de formatie van trainer Ron Luijten al 16 punten verzameld. Waar de gasten enkele jaren geleden voornamelijk in de eerste klasse (met zelfs nog een jaar hoofdklasse) voetbalden is het team dit seizoen de uitsproken titelfavoriet. Daarbij kan het vooral steunen op een ijzersterke defensie. In de zes voorafgaande competitiewedstrijden kreeg het slechts één velddoelpunt tegen (uit bij Rhoon). De andere tegentreffer viel uit een strafschop tijdens het eerdere duel met Zwarte Pijl. Met name verdediger Roy Treffers en de betrouwbare sluitpost Kevin de Geus vielen in positieve zin op. Smetje was toch wel het 1-1 gelijke spel bij VV Rhoon op 23 oktober. Diep in de 2e helft maakte spits Roy de Oude de gelijkmaker voor VV Nieuwerkerk. De thuiswedstrijd tegen ’s Gravendeel op 30 oktober werd vervolgens nipt met 1-0 gewonnen door een treffer van aanvaller Stefan van der Vleugel.

De Jonge Spartaan

Na vier overwinningen in oktober ging de formatie van Wim Nieuwland ongelukkig met 0-1 onderuit op 30 oktober tegen VVOR. Naast het ontbreken van Thom Drenth, keeper Johan Kroon, routinier Gerben Prins, Michael Sloof en Boy Hoogmoed viel sterkhouder Gerben van der Weele al voor rust uit met een enkelblessure. In de 2e helft probeerde De Jonge Spartaan het wel, maar de finesse en een beetje geluk ontbraken deze middag. In de slotfase ontving keeper Ferry de Koning nog een rode kaart van arbiter Wesdorp wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Ondanks de nederlaag staan de gastheren nog wel op een fraaie 2e plaats met vier punten achterstand op koploper VV Nieuwerkerk.

 

Om aansluiting te houden met de koploper is dus een overwinning nodig voor de Jonge Spartaan. Een mooie uitdaging om als TEAM aan te gaan deze middag. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Patrick Borsboom en vangt 14.30 uur aan.

 

 

 

De Jonge Spartaan strijdend ten onder (DJS – VVOR 0-1)

Na vier overwinningen eerder in oktober stond voor De Jonge Spartaan op de 5e zaterdag van oktober de thuiswedstrijd tegen Voetbalvereniging Oost Rotterdam op het programma. De gasten stonden met acht punten uit vijf wedstrijden op de 5e plaats en de thuisclub bekleedde de tweede positie op de ranglijst. Bij de Jonge Spartaan ontbraken deze middag keeper Johan Kroon, aanvoerder Gerben Prins en de voorhoedespelers Boy Hoogmoed en Michael Sloof door blessures.

Op een nat en herfstachtig sportpark Spartacus hadden de spelers last van de moeilijke omstandigheden. In de openingsfase waren er enkele mogelijkheden voor De Jonge Spartaan. Zo werd een schot van Gerben van der Weele geblokt, schoot Lars Schriek in het zijnet en raakte deze speler van afstand de buitenkant van de paal.

In de 12e minuut keerde keeper Ferry de  Koning met een knappe reactie de van dichtbij ingeschoten bal van Kelvin de Jong.

Halverwege de eerste helft soleerde Pim Grootenboer over rechts en trok het strafschopgebied in. Hij legde de bal af op een medespeler, terwijl de mogelijkheid om zelf te schieten aanwezig was. Helaas leverde deze mooie aanval niets op. De jonge Spartaan had in deze fase het betere van het spel. Zo was er in de 36e minuut een bekeken bal van Wiljan Driece, waarna Gerben van der Weele opstoomde richting het doel van Danny Slegtenhorst. Deze voorkwam met zijn voet dat de thuisclub op een op dat moment verdiende voorsprong kwam.

Helaas blesseerde sterkhouder Gerben van der Weele zich tijdens deze actie en hij moest zich in de 42e minuut met een enkelblessure noodgedwongen laten vervangen door zijn broer, Sietse van der Weele. In de vanwege diverse blessures toegekende extra tijd counterde VVOR zich een weg door de Spartaanse defensie. Een te laat ingezette sliding en een uitglijdende verdediger stelde spits Kelvin de Jong in staat de 0-1 koeltjes op het scorebord te zetten.

Deze achterstand werkte bepaald niet in het voordeel van de Jonge Spartaan. Het spel na rust was vaak te gehaast, de finesse en een portie geluk ontbraken deze middag. VVOR kreeg enkele kansjes en mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd het niet. Gaande de 2e helft zocht de thuisclub steeds meer de aanval. Met het inbrengen van Olaf Tillema en Norman Leune kreeg De Jonge Spartaan een nieuwe impuls. In de 78e minuut zag heel Spartacus hands in een actie van Muneeb Rafiq. De verder goed leidende arbiter Ruud Wesdorp kende echter geen strafschop toe.

In de spannende slotfase probeerde De Jonge Spartaan van alles. VVOR zakte ver in en rekte veel tijd om de drie punten in de spelersbus mee naar Rotterdam te kunnen nemen. Keeper Danny Slegtenhorst keerde een inzet van Pim Grootenboer. Een door Sietse van der Weele geblokte bal verdween net naast de Rotterdamse paal en Norman Leune schoot nog in het zijnet. Door de zeer aanvallende speelstijl van De Jonge Spartaan kon Devante Sno in de 95e minuut alleen op Ferry de Koning af. Deze kwam te laat, raakte zijn tegenstander ver buiten het strafschopgebied en ontving een rode kaart voor deze actie. De 37e jarige keeper Rick Postma verscheen binnen de lijnen en zag dat de toegekende vrije trap door Kelvin de Jong via de lat over het doel verdween.

Zo waren de druiven deze middag zuur voor De Jonge Spartaan, dat geen loon kreeg na hard werken tegen een stugge tegenstander. Ondanks de nederlaag staat het team nog op de 2e plaats. Zaterdag 6 november verschijnt de nog ongeslagen koploper VV Nieuwerkerk op Spartacus. Het is te hopen dat de ziekenboeg dan weer wat leger is en de Jonge Spartaan een vervolg kan geven aan een goede serie wedstrijden in de maand oktober.

 Scoreverloop:

45+4 Kelvin de Jong 0-1

Toeschouwers:147

Scheidsrechter Ruud Wesdorp gaf geel aan Wiljan Driece van de Jonge Spartaan en aan Devante Sno en Semir Golic van VVOR. Keeper Ferry de Koning ontving de in de 95e minuut de rode kaart wegens het neerhalen van een doorgebroken speler.

 Opstelling De Jonge Spartaan:

 

Ferry de Koning, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Donny Klem (75. Norman Leune), Rick Schellevis (90+6 Rick Postema), Tim Driece, Wiljan Driece, Jan Willem van Lente, Gerben van der Weele (42. Sietse van der Weele), Koen Vervloed en Lars Schriek (65. Olaf Tillema)

 

                                                  Voorbeschouwing De Jonge Spartaan – VVOR

Zaterdag 30 oktober 2021 is sportpark Spartacus het toneel van de wedstrijd tussen De Jonge Spartaan en VVOR uit Rotterdam. De laatste ontmoeting tussen beide teams dateert van 19 september 2020 toen De Jonge Spartaan een knappe 1-2 overwinning boekte aan de Prinsenlaan in Rotterdam. De doelpunten werden destijds gemaakt door Tim Driece en Michael Sloof. Daniël da Cruz scoorde in de 2e helft tegen.

VVOR

Voetbalvereniging Oost Rotterdam is in 1925 opgericht en speelt de thuiswedstrijden op Sportpark ‘De Venhoeve” aan de rand van het Kalingsebos. In de Beker werd VVOR uitgeschakeld met 4 punten uit drie wedstrijden. Tijdens de seizoensopening op 25 september werd op Rotterdam-Zuid met 2-3 gewonnen van BZC/Zuiderpark. Vervolgens was den Bommel in Rotterdam met 1-2 nipt te sterk. In een spectaculair duel werd ’s Gravendeel thuis met 4-3 verslagen. Hierna volgden gelijke spelen (2-2) bij LMO en zaterdag 23 oktober thuis tegen Groote Lindt. Met acht punten uit vijf wedstrijden staan de gasten uit Rotterdam op de 5e plaats na vijf wedstrijden in de 3e klasse D van West 2.

                                                                       De Jonge Spartaan

De thuisclub boekte na de 2-0 nederlaag bij FC IJsselmonde in september louter overwinningen in de tot nu toe succesvolle oktobermaand. Achtereenvolgens werden VV Rhoon (3-1), VV SSS (1-3), BZC Zuiderpark (4-3) en ’s Gravendeel (0-2) verslagen. Zaterdag 23 oktober werd er effectief met de weinige kansen omgegaan en gaf het team vrijwel niets weg. De uitblinkende Pim Grootenboer nam voor rust beide treffers voor zijn rekening en dit betekende tevens de eindstand. Dat de ‘nul’ werd gehouden was zeker ook te danken aan de deze middag prima keepende Ferry de Koning die de geblesseerde Johan Kroon verving. Door het gelijkspel van koploper VV Nieuwerkerk bij VV Rhoon is de Jonge Spartaan de koppositie tot op één punt genaderd.

 

Het belooft een mooi duel te worden tussen twee teams die gemakkelijk weten te scoren en ook regelmatig een tegentreffer moeten incasseren. Het duel op Sportpark Spartacus staat onder leiding van arbiter Ruud Wesdorp. 

 

 

 

De Jonge Spartaan boekt 4e zege op rij

 (’s Gravendeel – DJS 0-2)

Sportpark ‘’De Trekdam” aan het Schenkeltje in ’s Gravendeel was zaterdag 23 oktober 2021 het toneel voor de wedstrijd tussen de teams van ’s Gravendeel en De Jonge Spartaan. De gastheren vonden zich na vijf competitiewedstrijden terug op de 10e plaats met vier punten uit vier wedstrijden. De gasten deden het beduidend beter en stonden voorafgaand aan deze wedstrijd met 9 punten uit vier wedstrijden op een fraaie 2e plaats. De laatste drie wedstrijden tussen beide teams trok ’s Gravendeel duidelijk aan het langste eind.

Onder een bewolkte hemel liet de openingsfase een licht overwicht voor De Jonge Spartaan zien. Zo kon spits Koen Vervloed net niet bij een voorzet van Lars Schriek en schoot Jan Willem van Lente in de 4e minuut over het doel. Wiljan Driece vond in de 12e minuut met een bekeken bal de in de diepte sprintende Pim Grootenboer. Deze liet doelman Ricardo Bakker kansloos met een hard schot in de korte hoek en dat betekende een snelle 0-1 voor de gasten.

Kort hierop werd Lars Schriek gelanceerd door Pim Grootenboer. Wegens buitenspel werd Lars Schriek teruggefloten. Ferry de Koning had moeite met een lage vrije trap van Maurits Kuiper. Gelukkig verdween de bal naast het doel en de daarop volgende corner leverde niets op. Koen Vervloed schoot op aangeven van Gerben van der Weele naast.

De uitblinkende Pim Grootenboer onderschepte in de 26e minuut een bal op de speelhelft van ’s Gravendeel. Hij snelde naar de goal, bleef oog in oog met Ricardo Bakker ijzig kalm en schoot de bal bekeken in de verre hoek.

Zo scoorde de Jonge Spartaan uit de 2e kans gelijk ook het 2e doelpunt. Lars Schriek viel binnen het half uur met een beenblessure uit. Norman Leune verving hem. Er brak een rommelige fase aan met diverse blessures bij beide teams. Keeper Ferry de Koning voorkwam met een prima reflex dat de aan de zijde van de gastheren sterk spelende Ryan Aarnoudse de aansluitingstreffer kon laten noteren. In de extra tijd was een vrije trap van deze speler een prooi voor Ferry de Koning.

’s Gravendeel wisselde in de rust min of meer noodgedwongen liefst 4x. Aan Spartaanse zijde kwam aanvoerder Gerben Prins binnen de lijnen voor de niet geheel fitte Gerben van der Weele. Net binnen het uur soleerde Pim Grootenboer op de voor hem karakteristieke wijze door de defensie van ’s Gravendeel. Met een uiterste krachtsinspanning wist een verdediger de bal op het laatste moment nog weg te werken. Dit leverde een corner op. De ook niet geheel fitte Wiljan Driece werd na een uur vervangen door Sietse van der Weele. In de 63e minuut werd de 0-3 van Norman Leune afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Even later kon Sietse van der Weele alleen op de ’s Gravendeelse sluitpost af. Deze voorkwam door goed uit zijn doel te komen een nieuwe treffer.

De thuisclub probeerde het wel en bracht steeds meer manschappen naar voren. Dennis Baars kwam in het veld voor Koen Vervloed en De Jonge Spartaan verdedigde zich met hand en tand. Het was in de 74e minuut opnieuw Ferry de Koning die met een katachtige reactie bij de eerste paal Ryan Aarnoudse van een treffer afhield. Kort hierop moest de Spartaanse doelman ver uit zijn doel om een aanval onschadelijk te maken. Hierbij kwam hij in botsing met Dejan Bislimi, waarvoor deze een gele kaart ontving van scheidrechter Onderwater. In de 82e minuut zorgde Ryan Aarnoudse opnieuw voor gevaar. Zijn schot ging echter in het zijnet.

Kort voor tijd ruimde Gerben Prins een inzet van de thuisclub ruim voor de eigen doellijn op. De sterke spelende Tim Driece en even later ook Donny Klem kregen kramp, maar moesten verder. In de absolute slotfase dacht ’s Gravendeel toch nog te scoren.

Dit was echter buiten Pim Grootenboer gerekend. Met een uiterste krachtsinspanning wist hij de bal net voor de doellijn weg te werken en zo bleef de 0-2 op het scorebord staan. De Jonge Spartaan boekte als team een verdiende zege in de Hoeksche Waard.

Met deze 4e overwinning op rij verstevigt De Jonge Spartaan de 2e plaats en loopt de formatie van Wim Nieuwland twee punten in op Koploper Nieuwerkerk, dat in Rhoon op 1-1 bleef steken. Zaterdag 30 oktober speelt De Jonge Spartaan thuis tegen VVOR uit Rotterdam, de nummer 5 van de rangschikking. Hierna volgt zaterdag 6 november op Spartacus de topper tegen VV Nieuwerkerk,

Scoreverloop:

12e Pim Grootenboer 0-1

26e Pim Grootenboer 0-2

Toeschouwers: 112

Scheidsrechter Onderwater gaf geel aan Dejan Bislimi van ’s Gravendeel.

Opstellingen:

’s Gravendeel

Ricardo Bakker (46. Jurre de Ronde), Leon de Jong, Lorenzo van der Heijden, Daan van Son, Maurits Kuiper (46. Nathan Verbeek), Koen Colijn (46 Nicky Kranendonk), Youri Ton, Zoey Hoogerwerf, Ryan Aarnoudse, Brian Heijman (46. Aron de Jong) en Dean Bislimi.

De Spartaan;

Ferry de Koning, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Donny Klem, Rick Schellevis. Jan Willem van Lente, Tim Driece, Wiljan Driece (60. Sietse van der Weele), Gerben van der Weele (46. Gerben Prins) Lars Schriek (30. Norman Leune) en Koen Vervloed (76. Dennis Baars)

 

 

 

                                              Voorbeschouwing  VV ’s Gravendeel - De Jonge Spartaan

                                                                            VV 's Gravendeel

Na drie nederlagen voor de beker won ’s Gravendeel zaterdag 25 september met 1-2 in en tegen Rhoon. Hierop volgde een 0-0 gelijkspel thuis tegen het stugge BZC/Zuiderpark. In een doelpuntrijk duel werd in Rotterdam zaterdag 9 oktober 2021 met 4-3 verloren van VVOR. ’s Gravendeel wist van een 4-0 achterstand in de 51e minuut nog terug te komen tot 4-3, maar meer zat er niet in deze middag. De streekderby tegen buurman SSS uit Klaaswaal werd zaterdag 16 oktober nipt met 2-3 verloren. Kort na aanvang tekende Ryan Aarnoudse voor de snelle 1-0. Mark de Bie scoorde voor en na rust voor de gasten. In de 78e minuut maakte Ryan Arnoudse gelijk. Toen was Job van der Vorm van de thuisclub door scheidsrechter Obradovic al met een tweede gele kaart naar de kleedkamer gestuurd. Pal na de gelijkmaker velde een door Dennis den Haan genomen strafschop het vonnis over de gastheren en zo zegevierde SSS met 2-3.

 

                                                                              De Jonge Spartaan

De formatie uit Middelharnis is na vier wedstrijden in de derde klasse D de toch wel verrassende nummer 2 van de ranglijst. Na een redelijk kansloze 2-0 nederlaag in Rotterdam bij FC IJsselmonde herstelde De Jonge Spartaan zich door drie keer op rij te winnen. Zaterdag 2 oktober werd thuis verdiend met 3-1 van Rhoon gewonnen. Hierop volgde een verrassende en ook gelukkige 1-3 overwinning op SSS in Klaaswaal. De wedstrijd van zaterdag 16 oktober op Spartacus tegen BZC/Zuiderpark kende twee gezichten. In de eerste helft liep De Jonge Spartaan uit naar een comfortabele 3-1 voorsprong en vergat deze uit te breiden. Na de 4-1 in de 61e minuut zakte het team (te) ver terug en zette BZC/Zuiderpark aan. Ondanks een hevig slotoffensief gaf het scorebord na 96 minuten een 4-3 overwinning aan voor De Jonge Spartaan.

Wil de Jonge Spartaan de hoge positie op de ranglijst handhaven, dan zal er op het kunstgras van Sportpark ‘De Trekdam moeten worden gestreden voor iedere meter en is een puike teamprestatie vereist. De wedstrijd vangt om 14.30 uur aan en staat onder leiding van arbiter S. Ifrandi.

 

 

De Jonge Spartaan blijft in top ranglijst (DJS – BZC/Zuiderpark 4-3)

Na een verdiende overwinning op VV Rhoon en een gelukkige zege op SSS in Klaaswaal vond De Jonge Spartaan zich na drie competitiewedstrijden terug op een toch wel verrassende 2e plaats van de ranglijst. De gasten uit Rotterdam-Zuid begonnen het seizoen niet al te best, maar boekten onlangs wel een verdienstelijk gelijkspel in en tegen ’s Gravendeel.

Keeper Johan Kroon ontbrak in de basisformatie wegens een blessure. Hij werd vervangen door routinier Ferry de Koning. Tijdens de warming up viel ook Gerben van der Weele uit en verscheen Jan Willem van Lente in de basisopstelling van de gastheren. Een panklare voorzet van Donny Koot werd te zacht ingekopt door spits Nick Rorijs, anders was de thuisclub al in de 3e minuut op achterstand gekomen. Wiljan Driece werd in het strafschopgebied vrijgespeeld, maar hij kon de bal niet achter keeper Joël Boessen krijgen. Uit een hoekschop van aanvoerder Gerben Prins Kopte Juul Peeman de bal net over de lat.

In de 12e minuut was er een prachtige aanval van de beter in de wedstrijd komende gastheren.  Een prachtige bal van Lars Schriek bereikte Jan Willem van Lente op rechts. Deze gaf de bal aan Boy Hoogmoed. Met een bekeken assist liet hij Gerben Prins de bal bij de 1e paal in het doel lopen en dat betekende 1-0.

Het spel golfde op en neer met de thuisclub als beter voetballend team. Af en toe waren er fraaie acties te zien op Spartacus. Na een geblokt schot van Boy Hoogmoed was het even later Pim Grootenboer, die de complete Rotterdamse defensie zijn hielen liet zien. Hij schoof de bal onder de uitgelopen keeper Joël Boessen door en tekende zo voor de 2-0.

Lang kon de Jonge Spartaan niet genieten van deze voorsprong. Slordig balverlies op het middenveld leidde de 2-1 in. Een mooie combinatie tussen Pim Grootenboer en Boy Hoogmoed eindigde net over de kruising. Scheidsrechter Sinke zag in een overtreding van Joshua Olymph op Lars Schriek een strafschop en het was Donny Klem die de 3-1 tussenstand op het scorebord bracht.

Boy Hoogmoed schoot voor rust nog naast en Lars Schriek stuitte bij een uitval op de goed uitlopende Joël Boessen. Zo werd de rust met een comfortabele 3-1 voorsprong bereikt. De Jonge Spartaan vergat in deze fase de voorsprong verder uit te breiden.

Koen Vervloed verving in de 50e minuut de geblesseerd geraakte Boy Hoogmoed. De gasten wisselden twee keer in de rust en kwamen beter in de wedstrijd. Een schot van Rosa Julius verdween over de lat en een schot van spits Nick Rorijs werd gepakt door Ferry de Koning. In de 60e minuut nam Pim Grootenboer een door de tegenstanders fel betwistte inworp. Hij gooide de bal snel naar Koen Vervloed. Deze bereikte Lars Schriek. Zijn schot vloog via keeper Joël Boessen in het doel en zo stond het na een uur voetbal 4-1 voor de thuisclub.

BZC/Zuiderpark gaf echter niet op en zette een tandje bij. De Jonge Spartaan moest (te ver) terug en vergat daarbij de bal rond te laten gaan. Zo ontstond er in het laatste half uur een toch nog spannende wedstrijd. Nick Rorijs raakte met een kopbal de bovenkant van de lat. Uit een vrije trap van de ingevallen Riwaldo Rodrigues kopte Nick Rorijs de 4-2 in het Spartaanse doel. Een bloedstollend laatste kwartier volgde waarbij De Jonge Spartaan nog nauwelijks op de Rotterdamse helft kwam. Reza Ngarigota kopte in de 87e minuut uit een corner net naast. Een volgende corner werd door Gerben Prins met kunst en vliegwerk net voor de doellijn weggehaald.

In de 93e minuut viel zelfs nog de 4-3. Een lange bal van Calvin Oliviera bereikte spits Nick Rorijs. Hij kopte kinderlijk eenvoudig de 4-3 binnen. Na 96 minuten voetbal floot scheidsrechter Sinke voor het einde van de wedstrijd. Zo bleven de punten met enig fortuin op Spartacus.

De Jonge Spartaan speelde een best aardige eerste helft met af en toe goed voetbal. In de 2e helft zakte de het team echter (te) ver terug en mocht zich gelukkig prijzen dat er drie punten aan deze wedstrijd werden overgehouden. Met deze zege handhaaft het team zich in de top van de ranglijst van de 3e klasse D. Zaterdag 23 oktober volgt een bezoek aan ’s Gravendeel waar de Jonge Spartaan het traditioneel lastig heeft.

Scoreverloop:

12e Gerben Prins 1-0

27e Pim Grootenboer 2-0

30e Quinston Bartholomeus 2-1

61e Lars Schriek 4-1

76e Nick Rorijs 4-2

93e Nick Rorijs 4-3

 Scheidsrechter Sinke gaf geel aan Jan Willem van Lente van De Jonge Spartaan en aan Ivan Willems en Joshua Olymph Van BZC/Zuiderpark. Staflid Ruud Boessen van BZC/Zuiderpark ontving de rode kaart wegens aanmerkingen op de arbitrage.

Toeschouwers:

204

Opstelling de Jonge Spartaan:

 

Ferry de Koning, Rick Schellevis, Juul Peeman, Donny Klem, Jan Willem van Lente (85e Dennis Baars), Tim Driece, Gerben Prins, Wiljan Driece, Pim Grootenboer, Boy Hoogmoed (50e Koen Vervloed) en Lars Schriek (70e Norman Leune).

 

 

Voorbeschouwing De Jonge Spartaan – SC BZC/Zuiderpark

Sportpark Spartacus is zaterdag 16 oktober het strijdtoneel voor de competitiewedstrijd tussen De Jonge Spartaan en BZC/Zuiderpark uit Rotterdam-Zuid. Voor beide teams betreft het al weer het 4e competitieduel.

SV BZC/Zuiderpark

Deze vereniging is in 2015 ontstaan door een fusie tussen BZC’95 en SC Zuiderpark. De thuiswedstrijden vinden plaatsen op Sportpark ‘De Vaan’ aan de Oldegaarde in Rotterdam-Zuid. Tot nu toe is het seizoen nog niet erg voorspoedig verlopen voor de gasten uit Rotterdam. Voor de beker werd er 3x verloren en de competitie werd gestart met een nipte 2-3 nederlaag op eigen terrein tegen VVOR.

Hierna volgde een verdienstelijk gelijkspel in en tegen ’s Gravendeel op zaterdag 2 oktober. Pal Voor tijd werd een Rotterdamse treffer door arbiter Hornes afgekeurd wegens een overtreding, anders zou de eerste driepunter een feit zijn. Zaterdag 9 oktober 2021 werd thuis vervolgens met 2-5 verloren van Groote Lindt. Door deze uitslagen vindt BZC/Zuiderpark zich na drie competitieduels terug op een 13e plaats in de derde klasse D van West 2.

De Jonge Spartaan

Door een verrassende 1-3 overwinning in Klaaswaal op thuisclub SSS vinden de gastheren zich terug op een prachtige 2e plaats in de rangschikking met zes punten uit drie duels. SSS had bijna driekwart van de wedstrijd balbezit, maar De Jonge Spartaan ging uiterst effectief met de kansen om. Door twee goals van Wiljan Driece kwam de formatie van Wim Nieuwland net na rust met 0-2 voor.

Kort hierna werd het uit een hoekschop 1-2. Hierop volgde een spannende slotfase, waarin Tim Driece in de 95e minuut aflegde op Koen Vervloed. Zijn treffer betekende de bevrijdende 1-3. Zo konden er weer drie punten worden bijgeschreven. Na de kansloze nederlaag bij FC IJsselmonde op 25 september herstelde De Jonge Spartaan zich goed door de terechte zege op VV Rhoon en de gelukkige driepunter in Klaaswaal.

 

Ook voor deze wedstrijd geldt ook weer het credo dat alles begint met inzet en beleving. Het duel vangt aan om 14.30 en staat onder leiding van arbiter M.G.L. Sinke.

 

De Jonge Spartaan verrast in Klaaswaal (SSS – DJS 1-3)

Onder een wolkeloze hemel vond zaterdag 9 oktober 2021 in Klaaswaal de competitiewedstrijd tussen Sport Staalt Spieren (SSS) en De Jonge Spartaan plaats. De thuisclub kwam vanwege het recente 100-jarig bestaan nog maar één keer in actie deze competitie. Daarbij won het overtuigend in Den Bommel met 2-4 van de gastheren. Ook in de beker toonde SSS dat het gemakkelijk scoort. De jonge Spartaan verloor eerder met 2-0 van FC Rijnmond en won mede door een sterke 2e helft met 3-1 van VV Rhoon. Met Cas Abbas als keeper stond er een oude bekende op het veld.

Al na 10 seconden ontstond er gevaar voor het doel van keeper Johan Kroon. De doelpoging van Dennis den Haan ging echter voorlangs. Uit een hoekschop van aanvoerder Gerben Prins schoot Gerben van der Weele de bal in de handen van Cas Abbas. De thuisclub combineerde er op los en drong aan. Met name de balvaardige Tobi Fasanya kreeg veel ruimte voor zijn acties. Een vrije trap van Feni Bileti werd goed gepakt door Johan Kroon.

Even later moest de Spartaanse keeper zich strekken op een inzet van Tim van Zetten. SSS bleef druk zetten en De Jonge Spartaan grossierde in deze fase in balverlies op de eigen helft.

Na bijna een half uur werd Gerben van der Weele onreglementair gestuit. Dit leverde net buiten het strafschopgebied een vrije trap op. Deze poging leverde niets op. Lars Schriek zette een mooie combinatie met Boy Hoogmoed op. Hij werd echter teruggefloten voor buitenspel. Kort hierna schoot de goed spelende Wiljan Driece de bal vlak voor het doel langs. Johan Kroon tikte in de 35e minuut een scherp aangesneden vrije trap van Dennis den Haan over de lat. In de 40e minuut was er een scherpe counter van de gasten. De bal belandde met enig fortuin bij Wiljan Driece, die van dichtbij de 0-1 in het doel schoot. Zo bereikte de formatie van Wim Nieuwland tegen de  verhouding in de rust met een 0-1 voorsprong.

Pal na rust nam Gerben van der Weele een corner vanaf rechts. Deze niet al te beste bal werd volledig gemist door een Klaaswaalse verdediger en het was opnieuw Wiljan Driece die van dichtbij Cas Abbas kansloos liet en dat betekende een comfortabele 0-2 voorsprong.

Lang bleef deze stand niet op het scorebord staan. SSS mocht veel corners nemen en De Jonge Spartaan werd tot ver op de eigen helft teruggedrongen. In de 54e minuut sneed Feni Beleti een corner strak voor het doel en kopte Dennis den Haan de aansluitingstreffer binnen. De thuisclub zette nog meer aan en De Jonge Spartaan kon niet meer dan zich met hand en tand verdedigen. Het offensief leverde een spervuur aan corners op, maar heel veel echte kansen en mogelijkheden voor de thuisclub waren er niet.

Koen Vervloed verving in de 67e minuut Boy Hoogmoed en even later moest Lars Schriek met een blessure het strijdtoneel verlaten. Hij werd vervangen door Jan Willem van Lente. De wedstrijd werd een tikje grimmiger, De Jonge Spartaan knokte voor elke meter en SSS speelde zichzelf steeds meer uit de wedstrijd. In de slotfase kwam de jeugdige Dennis Baars nog binnen de lijnen voor de solide spelende Rick Schellevis. In de extra tijd waren er nuttige ingrepen van Gerben Prins en Juul Peeman om de gelijkmaker te voorkomen. In de 95e minuut veroverde Tim Driece de bal op de rand van het Strafschopgebied van SSS. Hij was niet zelfzuchtig en gunde de bal aan de mee opgelopen Koen Vervloed. Deze maakte de Spartaanse stunt compleet door de bal naast de keeper in het doel te schieten en dat betekende de 1-3 eindstand.

Deze middag won niet de best voetballende ploeg, maar de gelukkigste. Hard werken en een goede teamgeest leverden een verrassende driepunter op in Klaaswaal. Zaterdag 16 oktober verschijnt het Rotterdamse BZC Zuiderpark op bezoek op Sportpark Spartacus.

 Scoreverloop:

40e Wiljan Driece 0-1

47e Wiljan Driece 0-2

54e Dennis Den Haan 1-2

95e Koen Vervloed 1-3

 

Toeschouwers: 233

 

Scheidsrechter Thomas Groenendijk gaf geel aan Roy van Raam, Tobi Fasanya en trainer Henk Dirven van SSS. Pim Grootenboer kreeg aan Spartaanse zijde de gele kaart.

 

Opstelling De Jonge Spartaan:

 

Johan Kroon, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Donny Klem, Rick Schellevis (87e Dennis Baars), Tim Driece, Gerben Prins, Wiljan Driece, Gerben van der Weele, Boy Hoogmoed (67e Koen Vervloed) en Lars Schriek (69e Jan Willem van Lente).

 

 

Voorbeschouwing SSS – De Jonge Spartaan 9-10-2021

Sportpark SSS aan de Jaap Kosterstraat 1a in Klaaswaal is zaterdag 9 oktober het decor van de competitiewedstrijd tussen SSS en De Jonge Spartaan in de 3e klasse D van West 2.

VV SSS

Het team van trainer Henk Dirven eindigde als 3e in de bekerpoule. Tegen OVV werd pal voor tijd met 3-2 gewonnen en de wedstrijd tegen TOGB eindigde in een gelijkspel (2-2) Voor de beslissende bekerwedstrijd werd 18 september afgereisd naar Wateringse Veld in Den Haag. Daar werd met een gehavend elftal met 3-0 verloren van SSA FC Skillz.

Zaterdag 25 september volgde de eerste competitiewedstrijd na ruim een jaar voor de Hoeksche Waardse formatie. Op sportpark ‘De Kruus’ werd thuisclub Den Bommel met liefst 2-4 verslagen na een 0-4 voorsprong. De doelpunten werd deze middag gemaakt door Tim van Zetten (2x), Tobi Fasanya en Mark de Bie. De behaalde resultaten laten zien dat SSS gemakkelijk scoort en ook regelmatig een tegentreffer krijgt. Zaterdag 2 oktober 2021 vierde de thuisclub alsnog het 100-jarig jubileum en waren alle teams vrij.

De Jonge Spartaan

Na een teleurstellende laatste plaats in de bekerpoule werd zaterdag 25 september met 2-0 verloren in Rotterdam van FC IJsselmonde. Een vroege tegentreffer nekte de formatie van Wim Nieuwland. Zaterdag 2 oktober verscheen VV Rhoon op Sportpark Spartacus. De thuisclub kreeg vele kansen in het eerste deel van de wedstrijd, maar wist geen van deze kansen te verzilveren. Vrijwel uit het niets scoorde Rhoon in de 38e minuut de 0-1. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft begon De Jonge Spartaan uitstekend en door doelpunten van Juul Peeman en Norman Leune werd een 2-1 voorsprong bereikt. Hierna werd het spel slordiger en drong Rhoon aan. In de 82e minuut besliste de ingevallen Lars Schriek de wedstrijd door van dichtbij de 3-1 door de benen van Bas Oster te schieten. Zo boekte De Jonge Spartaan een nuttige overwinning.

 

De wedstrijd begint om 14.30 uur staat onder leiding van scheidsrechter Thomas Groenendijk.

 

 

De Jonge Spartaan verslaat Rhoon (DJS – VV Rhoon 3-1)

VV Rhoon was zaterdag 2 oktober 2021 op Spartacus de tegenstander voor het eerste elftal van De Jonge Spartaan. Beide clubs verloren de eerste competitiewedstrijd en gingen op zoek naar de eerste punten van het seizoen 2021-2022 in de 3e klasse D.

Scheidsrechter Van Drunen gaf rond 14.30 het beginsignaal. Al na 32 seconden leek Rhoon op voorsprong te komen. Keeper Johan Kroon keerde de van dichtbij ingeschoten bal van Bart Driesse met de voet en voorkwam hij daarmee een snelle openingstreffer van de gasten. Na 7 minuten claimde de thuisclub een strafschop wegens hands na een vlotte aanval. Scheidsrechter Van Drunen wilde hier echter niets van weten. De sterk spelende Gerben van der Weele schoot na een klein kwartier tegen de voet van keeper Bas Oster aan.

Na weer een vlot lopende Spartaanse aanval schoot Pim Grootenboer op de buitenkant van de paal. De Jonge Spartaan viel in deze fase veel aan en kreeg kans op kans, waarbij het ook veel corners mocht nemen. Een inzet in de korte hoek van Norman Leune werd ook met de voet gekeerd door keeper Bas Oster.

Na een fout in de verdediging keerde keeper Johan Kroon een inzet van Wesley Strootman. Boy Hoogmoed soleerde zich na ruim een half uur een weg door de verdediging van Rhoon. Zijn venijnige schot werd knap gekeerd door Bas Oster. Schoten van Gerben van der Weele waren een prooi voor deze sluitpost.

Uit een betwistte inworp kwam de bal na 38 minuten bij Maurice Heijboer, hij wist zich wel raad met dit buitenkansje en schoot Rhoon tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Kort voor rust voorkwam de op de lijn staande Gerben van der Weele zelfs een grotere voorsprong voor de gasten door een inzet van Ricardo Merrelaar van de lijn te koppen. Zo werd de rust met een 0-1 achterstand voor de thuisclub bereikt.

De Jonge Spartaan begon fel en goed aan de 2e helft. Na een mooie combinatie tussen Norman Leune en Pim Grootenboer kopte Wiljan Driece bij de 2e paal de bal op het hoofd van een tegenstander. De terugspringende bal werd door aanvoerder Gerben Prins op de paal geschoten. Kort hierna haalde Juul Peeman van afstand uit en scoorde zo de welverdiende gelijkmaker. De thuisclub bleef aanvallen en na een mooie solo van Gerben van der Weele hakte Gerben Prins de bal fraai op de achter hem staande Norman Leune. Deze schoot in de 56e minuut van dichtbij de 2-1 in het doel.

Hierna zakte de Jonge Spartaan (te) ver in en grossierden beide teams op het natte en gladde veld in balverlies. In de 64e minuut volgde een scrimmage voor het Spartaanse doel na een corner. Donny Klem kon de bal wegwerken. Een combinatie tussen Lars Schriek en Boy Hoogmoed paste net niet en even later werd de moegestreden 17-jarige Boy Hoogmoed vervangen door Koen Vervloed. In de 82e minuut was er vanaf het middenveld een mooie assist van Gerben van der Weele op de in de diepte sprintende Lars Schriek. Deze stoomde op naar het doel van Rhoon en schoot de 3-1 door de benen van de keeper op het scorebord.

Kort voor tijd was er nog een prachtige redding van Johan Kroon na een vrije trap van Vincent Kroon.

Rhoon probeerde het wel, maar kwam deze middag kwaliteit te kort om aanspraak te mogen maken op een punt.Zo kon het team van Wim Nieuwland de eerste punten van het seizoen noteren en volgt zaterdag 9 oktober een bezoek aan SSS in Klaaswaal.

 Scoreverloop:

38e 0-1 Maurice Heijboer

47e 1-1 Juul Peeman

56e 2-1 Norman Leune

82e 3-1 Lars Schriek

Scheidsrechter Jaap van Drunen gaf geel aan de Spartanen; Rick Schellevis, Gerben Prins, Wiljan Driece en Boy Hoogmoed

Toeschouwers: 173

Opstelling De Jonge Spartaan;

Johan Kroon, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Donny Klem, Rick Schellevis, Gerben van der Weele (92e Chris Hoogzand), Tim Driece, Gerben Prins, Wiljan Driece, Norman Leune (70e Lars Schriek), Boy Hoogmoed (80e Koen Vervloed)

 

 

Voorbeschouwing De Jonge Spartaan – VV Rhoon

Zaterdag 2 oktober staat de 2e competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022 op de agenda voor het eerste elftal van De Jonge Spartaan. De formatie van Wim Nieuwland ontvangt VV Rhoon op sportpark Spartacus. Beide teams verloren hun eerste competitieduel en zijn op zoek naar de eerste punten.

VV Rhoon

De 75-jarige vereniging uit de Albrandswaard kende een moeizame seizoenstart. Voor de beker werd eerst met 0-0 gelijkgespeeld tegen VVSB, waarna een 1-0 nederlaag volgde tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. In het laatste bekerduel won DSVP met 1-3 in Rhoon.

Zaterdag 25 september 2021 speelde Rhoon na ruim een jaar weer een competitiewedstrijd. VV ’s Gravendeel kwam op bezoek op Sportpark De Omloop. Na een 0-0 ruststand openden de gasten uit de Hoekse Waard in de 51e minuut de score door een doelpunt van Ryan Aarnoudse. In de 76e minuut wist Rhoon gelijk te maken via Lucien Versendaal. ’s Gravendeel was en bleef de bovenliggende partij. Pal voor tijd scoorde Ryan Aarnoudse van afstand opnieuw en bezorgde zo VV Rhoon een domper.

De Jonge Spartaan

Evenals VV Rhoon kende De Jonge Spartaan een matige bekercampagne met slechts 1 punt uit drie duels. Thuis werd gelijkgespeeld tegen Kethel Spaland door een doelpunt van Gerben van der Weele. Uit werd twee keer verloren. In de wedstrijd tegen BSC’68 in Benthuizen viel bovendien Thom Drenth uit met een kuitbeenbreuk en gescheurde enkelbanden. Hij wordt een voorspoedig herstel gewenst. Zaterdag 25 september bezocht De Jonge Spartaan Sportpark Olympia in Rotterdam voor de uitwedstrijd tegen FC IJsselmonde. Al in de 4e minuut scoorde de thuisclub uit een hoekschop de 1-0. Deze score bleef lang op het scorebord staan. In de slotfase counterde FC IJsselmonde zich naar een beslissende 2-0 voorsprong. Zelfs met een numerieke meerderheid lukte het de gasten niet om een doelpunt te produceren.

 

Voor beide teams dus zaak om de eerste punten in de 3e klasse D binnen te halen. Het duel begint om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter J. van Drunen. Traditioneel is er rond de eerste thuiswedstrijd voor de competitie vers gebakken vis te koop.

 

De Jonge Spartaan onderuit in Rotterdam (FC IJsselmonde – DJS 2-0)

Onder de rook van ‘De Kuip’ speelde De Jonge Spartaan na ruim een jaar eindelijk weer eens een competitiewedstrijd. Tegenstander deze dag was FC IJsselmonde, dat uit drie bekerwedstrijden zeven punten wist te behalen en door is naar de knock-out fase van de beker. De gasten werden na een goede voorbereiding teleurstellend laatste in de bekerpoule. Bij de Jonge Spartaan ontbraken deze wedstrijd de geblesseerden Michael Sloof en Thom Drenth.

In de openingsfase van de wedstrijd mocht FC IJsselmonde twee hoekschoppen nemen vanaf rechts. De tweede hoekschop belandde op het hoofd van de bij de eerste paal te veel vrijheid krijgende Rahkeem de Meer. Hij kopte al in de 4e minuut de 1-0 in het doel. De jonge Spartaan verscheen pas in de 14e minuut voor de ervaren keeper Merrick Leijnse. Een mooie assist van Pim Grootenboer bereikte de in het strafschopgebied opgerukte Gerben Prins. Deze werd echter door de goed uit zijn doel komende keeper naar de buitenkant gedrongen. Een prima tackle van Juul Peeman voorkwam in de 20e minuut een mogelijke 2-0 achterstand. De thuisclub werd niet echt meer gevaarlijk en ook de gasten wisten nagenoeg geen kansen en/of mogelijkheden af te dwingen in het nazomerse Rotterdam. De nipte voorsprong bij rust voor FC IJsselmonde was dan ook een logisch gevolg.

Na een klein uur was een schot van Wiljan Driece na een mooie combinatie met Lars Schriek niet krachtig genoeg. De 17-jarige Boy Hoogmoed kwam in het veld voor Koen Vervloed. Keeper Merrick Leijnse bracht met een vuist redding op een inzet van Lars Schriek. Johan Kroon voorkwam na ruim een uur door uitstekend inkomen dat de thuisclub naar 2-0 kon counteren. Een vrije trap van Gerben van der Weele draaide mooi naar het doel, maar was niet krachtig genoeg. De Jonge Spartaan speelde te gehaast en vaak ook slordig om tot echte kansen te komen. De thuisclub verviel in steeds meer ‘theater’ zodat het spel meer stil lag dan dat er gespeeld werd. Met het inbrengen van Norman Leune in de 75e minuut ging De Jonge Spartaan met drie aanvallers spelen. Na een mooie solo van Gerben van der Weele kwam de bal voor de voeten van Wiljan Driece. Ook dit schot was een prooi voor de keeper.

In de 83e minuut beoordeelde arbiter Warring een botsing tussen Pim Grootenboer en de goed spelende David Belunek niet als een overtreding. Hierdoor mocht Sidney van Gelder over links naar het Spartaanse doel toe lopen. Via keeper Johan Kroon plofte de bal bij de 2e paal binnen en zo stond het 2-0 op sportpark Olympia.

Na een overtreding op Johan Kroon ontving Tommy Drogt na 85 minuten zijn 2e gele kaart en zo stonden de Rotterdamse gastheren nog met 10 spelers op het veld. De Jonge Spartaan probeerde het wel in de absolute slotfase, maar de finesse ontbrak. Schoten van Gerben Prins, Gerben van der Weele werden gekeerd door Meriick Leijnse. Pim Grootenboer kopte in de extra tijd nog naast.

Door de 2-0 nederlaag kent de Jonge Spartaan geen fijne start van de competitie. Zaterdag 2 oktober verschijnt VV Rhoon op Sportpark Spartacus. Dit team verloor in de eerste competitieronde thuis met 1-2 van ’s Gravendeel.

Scoreverloop:

4e Rahkeem van der Meer 1-0

83e Sidney van Gelder 2-0

Toeschouwers: 55

 

Opstelling De Jonge Spartaan;

 

Johan Kroon, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Donny Klem (75e Norman Leune), Jan Willem van Lente (87e Sietse van der Weele), Gerben van der Weele, Tim Driece, Gerben Prins, Wiljan Driece (86e Dennis Baars), Lars Schriek en Koen Vervloed (59e Boy Hoogmoed).

 

 

 

Voorbeschouwing FC IJsselmonde – De Jonge Spartaan

Na bijna een jaar zonder competitievoetbal staat voor beide teams zaterdag 25 september 2021 eindelijk weer een echte competitiewedstrijd op het programma. De Jonge Spartaan reist voor de derde klasse D af naar Rotterdam (6x), Nieuwerkerk, Rhoon, Zwijndrecht, Oud-Beijerland, ‘s Gravendeel, Klaaswaal en Den Bommel.

FC IJsselmonde

Deze vereniging is 1-7-2017 opgericht als fusieclub uit drie voormalige voetbalclubs; SV Lombardijen, SC Maasstad Tediro en RVV DHZ. In de bekerpoule werden goede zaken gedaan door overwinningen op RVV VOB 1-4, een 2-1 thuiszege op het Leidse Lugdunum en tot slot een 1-1 gelijkspel tegen het Vierpolders van Hans de Heer. Door deze resultaten bekert FC IJsselmonde verder. De laatst gespeelde competitiewedstrijd op 25 september 2020 werd thuis met 1-3 verloren van Groote Lindt.

 De Jonge Spartaan

De formatie van Wim Nieuwland kende een goede voorbereiding met onder andere overwinningen op de tweede klassers Pelikaan en Bruse Boys. Ook het eigen toernooi werd overtuigend gewonnen. In de beker werd vervolgens met 1-0 verloren van Alphia in Alphen aan den Rijn. De thuiswedstrijd tegen Kethel Spaland eindigde in 1-1. Zaterdag 18 september begon de Jonge Spartaan sterk in Benthuizen tegen gastheer BSC’68. Na een klein half uur had er op basis van het spel en de kansen een ruime voorsprong moeten worden genomen. Helaas gebeurde dat niet en nam BSC’68 door een eigen doelpunt de leiding. Kort voor rust werd het tegen de verhouding in zelfs 2-0.

De 2e helft was met afstand de slechtste helft van het seizoen tot nu toe. Er lukte bar weinig en de gastheren combineerden er vrolijk op los. Na 71 minuten stond er zelfs 5-0 op het scorebord. Kort daarna viel de onfortuinlijke Thom Drenth uit met vermoedelijk een kuitbeenbreuk en gescheurde enkelbanden, een operatie volgt met hopelijk een spoedig herstel. Het duel werd niet meer hervat en zo eindigde De Jonge Spartaan als laatste in de bekerpoule.

Hopelijk geldt voor De Jonge Spartaan het spreekwoord van een slechte generale is een goede repetitie en kan er aan de Olympiaweg in Rotterdam een goed resultaat worden geboekt. Voor aanvaller Michael Sloof komt het duel nog te vroeg.

 

Het duel staat onder leiding van arbiter R.M. Warring en vangt aan om 15.00 uur.

 

 

 

 

De jonge Spartaan niet langs Kethel Spaland (1-1)

Dinsdag 7 september sloot de selectie van Wim Nieuwland de voorbereiding af met een ruime 4-0 overwinning op Stellendam. Zo eindigde de voorbereiding naar tevredenheid met onder andere winst op het Eilandelijke toernooi en knappe overwinningen op 2e klassers Pelikaan en Bruse Boys.

De eerste bekerwedstrijd van het seizoen werd zaterdag 4 september gespeeld in Alphen aan de Rijn. Tegenstander Alphia (3e klasse) bleek met 1-0 te sterk. Bij de gasten ontbraken veel beoogde selectiespelers. Kansen en mogelijkheden waren er deze middag nauwelijks voor De Jonge Spartaan.

Zaterdag 11 september 2021 stond op Sportpark Spartacus de 2e bekerwedstrijd op de agenda. De Schiedamse 3e klasser Kethel Spaland was deze dag de tegenstander. De eerste bekerwedstrijd won dit team met 4-3 van BSC’68 uit Benthuizen. Voor deze wedstrijd bleken veel Spartanen weer fit en zo ontbraken alleen de nog geblesseerde Michael Sloof ,Wiljan Driece en Norman Leune

Iets na 14.30 uur gaf arbiter Van Vugt het beginsignaal. De thuisclub hanteerde een 4-3-2-1 systeem. Een schot van Gerben Prins was in de 6e minuut een prooi voor de Schiedamse keeper. Na een klein kwartier was er een mooie aanval via Pim Grootenboer, Thom Drenth en Gerben Prins. Deze laatste schoot over. Pogingen van Tim Driece werden geblokt of gingen voorlangs. In de 18e minuut ging een schot van Koen Vervloed over. Keeper Johan Kroon moest na bijna vijfentwintig minuten goed uit zijn doel komen om gevaar van de gasten in te dammen. De compact spelende thuisclub gaf weinig weg en was in deze fase van de wedstrijd de bovenliggende partij. Een mooie combinatie tussen Pim Grootenboer en Gerben van der Weele lukte net niet. De inlopende Koen Vervloed kon net niet bij de bal. Het was Tim Driece die de bal na een klein half uur veroverde op het middenveld. Via de kluts kwam de bal bij Gerben van der Weele. Deze stoomde op over links en schoot de bal bekeken in de verre hoek.

 

Zo kwam de thuisclub verdiend op voorsprong. Kort hierna schoot Pim Grootenboer net over. Vervolgens raakte deze speler geblesseerd, maar hij kon na een korte behandeling verder. De gasten werden niet echt gevaarlijk. In de 42e minuut mocht de sterk spelende nummer 6 van Kethel Spaland aanleggen vanaf links. Zijn vrije trap werd echter vakkundig gepareerd door Johan Kroon.

Uit de daaropvolgende hoekschop werd de bal over gekopt. In de extra tijd stuitten Koen Vervloed en Gerben van der Weele nog op de keeper.

De 2e helft gaf een ander spelbeeld. Bij de gasten waren er enkele wissels en werd een wat andere tactiek gehanteerd. Dit leverde in de 52e minuut een hoekschop op. Deze werd van dichtbij door de nummer 9 in het doel geschoten en zo stond het weer gelijk. Gerben van der Weele blokte knap een schot van een Schiedamse aanvaller. Keeper Johan Kroon moest enkele keren handelend optreden tegen de steeds gevaarlijker wordende gasten. Met een uitstekende ingreep voorkwam Jan Willem van Lente een Schiedamse uitbraak. Helaas raakte hij hierbij geblesseerd en moest het veld verlaten. Een mooie aanval via de ingevallen Boy Hoogmoed en Dennis Baars bracht de bal op rechts bij Pim Grootenboer. Helaas ging ook dit schot over de lat. Kort voor tijd werd Lars Schriek nog gestuit door  een verdediger en dacht de spits van de gasten nog de 1-2 te scoren. Deze treffer werd echter geannuleerd wegens buitenspel.

Door de eerdere nederlaag en het gelijke spel van deze middag eindigt het bekeravontuur van De Jonge Spartaan zaterdag 18 september met een uitwedstrijd in Benthuizen tegen BSC’68. Zaterdag 25 september start De Jonge Spartaan de competitie met de uitwedstrijd tegen FC IJsselmonde. De aanvang is 15.00 uur.

Scoreverloop;

29e 1-0 Gerben van der Weele

 52e 1-1 (nummer 9)

Toeschouwers: 84

Opstelling De Jonge Spartaan;

 

Johan Kroon (75e Tim Melissant),  Rick Schellevis, Juul Peeman, Donny Klem, Jan Willem van Lente (79e Dennis Baars), Tim Driece (61e Lars Schriek), Gerben Prins, Thom Drenth, Pim Grootenboer, Koen Vervloed (70e Boy Hoogmoed) en Gerben van der Weele

 

 

 

Jeugdig De Jonge Spartaan boekt knappe zege op Bruse Boys (DJS – Bruse Boys 2-1)

Na de afgelaste wedstrijd tegen WHS van dinsdag 24 augustus kwam 2e klasser Bruse Boys zaterdag 28 augustus op bezoek voor het ‘toetje’ van de oefencampagne. Om uiteenlopende redenen ontbraken Thom Drenth, Gerben van der Weele, Wiljan Driece en Michael Sloof. Boy Hoogmoed en Jarno van der Laan zaten deze zaterdag voor het eerst bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Bij de gasten uit Bruinisse ontbrak onder andere aanvaller Dominique van den Berge.

Wim Nieuwland begon ook deze wedstrijd met het defensieve blok van drie centrale verdedigers voor keeper Johan Kroon, met aanvoerder Gerben Prins als meest centrale man. Pim Grootenboer en Dennis Baars bespeelden de flanken. Sietse van der Weele, Tim Driece en Donny Klem bespeelden het middenveld. In de aanval was plaats ingeruimd voor Olaf Tillema en Lars Schriek. Met de wind tegen was het even aftasten voor de thuisclub. Naar mate de eerste helft vorderde werd het spel van de Jonge Spartaan beter en dat resulteerde in kansen en mogelijkheden. Lars Schriek bezorgde de bal na zo’n 10 minuten bij Olaf Tillema, maar zijn pass was niet zuiver genoeg. Een schot van Gerben Prins werd door de Bruse keeper tot hoekschop verwerkt. Uit de daarop volgende corner schoot de jeugdige Dennis Baars de bal uit de draai vol op het doel. Ternauwernood wist de sluitpost van de gasten de bal uit zijn doel te ranselen. Een Zeeuwse verdediger wist een Spartaanse voorzet net naast zijn eigen doel te koppen en Sietse van der Weele stuitte met een halve omhaal ook op de keeper. De gastheren waren de bovenliggende partij en lieten het publiek genieten van fraai verzorgd voetbal. Een daverend afstandsschot van Lars Schriek spatte op de onderkant van de lat uiteen. Niet waar te nemen was of de bal over de lijn was geweest, al had deze streep wel een doelpunt verdiend. Smet op het mooie spel vormde het uitvallen van de sterke Tim Driece na 23 minuten met een bovenbeenblessure. Met een numerieke  minderheid wist de thuisclub in de 27e minuut een prachtige aanval op te zetten. De goed spelende Olaf Tillema speelde net na de middellijn zijn man knap uit en gaf de bal mee aan de over rechts als vanouds opstomende Pim Grootenboer. Deze zette voor op Sietse van der Weele, die op zijn beurt niet zelfzuchtig was en de bal teruglegde op Pim Grootenboer. Deze schoot de bal in het doel en zo kwam onder een terecht applaus de terechte 1-0 voorsprong op het scorebord. Boy Hoogmoed debuteerde in het eerste elftal als invaller voor Tim Driece. Hij ging naast Olaf Tillema in de spits spelen en Lars Schriek zakte een linie.

Na 32 minuten was het opnieuw genieten op Spartacus. Via Lars Schriek en Boy Hoogmoed belandde de bal bij Dennis Baars. Op zijn beurt bezorgde deze de bal bij Olaf Tillema die de bal hard en strak in de verre hoek achter de kansloze Zeeuwse keeper schoot en dat betekende 2-0. Een hard schot na een mooie actie van Boy Hoogmoed werd gekeerd door de keeper. Pas in de 38e minuut wisten de gasten wat terug te doen. De Bruse spits verraste keeper Johan Kroon met een laag schot in de korte hoek en dat betekende de aansluitingstreffer. Johan Kroon voorkwam voor rust de gelijkmaker en Boy Hoogmoed was in de extra tijd dicht bij zijn eerste treffer in de hoofdmacht. De rust werd met een 2-1 voorsprong bereikt.

 

Pal na rust kregen de gastheren enkele corners, maar echt gevaar leverde dit niet op. De gelijkmaker in de 55e minuut werd afgekeurd wegens buitenspel. Direct hierna was er een overtreding binnen het strafschopgebied van Sietse van der Weele op de Zeeuwse rechtsbuiten. Deze nam zelf plaats achter de bal en dacht de gelijkmaker alsnog op het scorebord te brengen. Dat was echter buiten keeper Johan Kroon gerekend. Waar hij in de afgelopen seizoenen al menig penalty keerde, was hij ook nu de situatie meester en dook de bal uit de rechterbenedenhoek. Jan Willem van Lente zorgde voor verdere opruiming. Bruse Boys bleef aandringen, maar De Jonge Spartaan bleef redelijk eenvoudig op de been. In de 68e minuut zette de nummer 8 van de gasten strak voor. De goed uit zijn doel komende Johan Kroon wist ook deze aanval onschadelijk te maken. Kort hierna schakelde Bruse Boys snel om na een Spartaanse hoekschop. De nummer 14 schoot de bal echter aan de voor hem verkeerde kant van de paal. Koen Vervloed kwam nog binnen de lijnen voor de prima spelende Olaf Tillema en even later maakte Jarno van der Laan zijn debuut door Jan Willem van Lente te vervangen. Hierdoor zakte de gemiddelde leeftijd van de thuisclub nog verder. Arno de Wit verving Pim Grootenboer in de slotfase en pal voor tijd schoot Boy Hoogmoed uit de draai nog net naast.

Door de knappe zege op Bruse Boys werd opnieuw een 2e klasser verslagen en bleef De Jonge Spartaan ongeslagen tijdens de oefencampagne. Vooral in de eerste helft was het regelmatig genieten op Spartacus.

Zaterdag 4 september moet worden afgereisd naar Alphen aan den Rijn, waar 3e klasser Alphia de eerste tegenstander is voor de bekercampagne 2021-2022.

Scoreverloop:

27e Pim Grootenboer 1-0

32e Olaf Tillema 2-0

38e 2-1

 

Toeschouwers 110

 

Opstelling De Jonge Spartaan:

 

Johan Kroon, Pim Grootenboer (85e Arno de Wit), Juul Peeman, Gerben Prins, Jan Willem van Lente (79e Jarno van der Laan), Dennis Baars, Donny Klem, Tim Driece (30e Boy Hoogmoed), Sietse van der Weele, Olaf Tillema (73e Koen Vervloed) en Lars Schriek

 

 

Toernooiwinst De Jonge Spartaan (DJS – DVV’09 3-0)

Zaterdag 21 augustus speelde de formatie van Wim Nieuwland, Koen Kwakernaak, André Goulooze en Jan Mastenbroek de finale van het eilandelijke toernooi tegen DVV’09. De gastheren waren in de finale gekomen door met 1-0 van SNS te winnen en de gasten wezen eerder DBGC met 3-1 terug.

Ook voor deze wedstrijd was met name het samenstellen van de voorhoede weer een puzzel. Deze wedstrijd begonnen Jaron Vroegindeweij en Wiljan Driece voorin. Johan Kroon Verdedigde als vanouds het doel. Pim Grootenboer en Gerben van der Weele bezetten de flanken. Centraal achterin stonden naast aanvoerder Gerben Prins, Juul Peeman en Jan Willem van Lente. Het middenveld werd bezet door Donny Klem, Tim Driece en Thom Drenth.

Het was een schot van Yannick Lughthart dat in de 2e minuut naast ging. Nick Jongejan kreeg kort daarop geel voor te ruw inkomen op Jan Willem van Lente. Slecht uitverdedigen van de gasten bracht Tim Driece in balbezit. Hij gaf een bekeken balletje op zijn broer Wiljan, die als gelegenheidsspits koel afrondde. Een schot van Bart Jelle van Dam werd goed gepareerd door Johan Kroon. De jonge Spartaan had in deze fase meer balbezit, maar speelde slordig en vaak ook te gehaast. DVV’09 speelde zeker ook niet zijn beste helft van het seizoen. Na een klein half uur kwam Jaron Vroegindeweij een teenlengte te kort om een strakke voorzet van Gerben van der Weele binnen te glijden. Na een onachtzaamheid Johan Kroon claimde Bart Jelle van Dam een penalty. Deze werd echter niet gegeven. In de extra tijd van de eerste helft viel het mooiste moment van de wedstrijd te zien. Een schoonheid van een pass van Gerben van der Welle bereikte de over rechts opkomende Pim Grootenboer. Deze bracht de bal strak voor het doel en Tim Driece kopte de bal tegendraads achter de kansloze Jordi Hanenberg. Een comfortabele 2-0 voorsprong was daarmee een feit.

Rick Schellevis en Olaf Tillema kwamen in het veld voor Juul Peeman en Jaron Vroegindeweij. DVV’09 wisselde ook enkele spelers en kwam aanmerkelijk beter uit de kleedkamer. Direct na rust moest Johan Kroon zich strekken op een schot van Bart Jelle van Dam. Vervolgens schoot Yannick Lugthart over. Ook Mitchel Tdlohreg schoot over. Wiljan Driece moest zich binnen het uur met een liesblessure laten vervangen door Sietse van der Weele. Ook Tom Drenth viel uit met kramp in zijn bovenbenen. Juul Peeman betrad opnieuw het veld. John Kleijn spoorde vanaf de kant zijn manschappen fanatiek aan en een gevaarlijke vrije trap van Julian de Geus werd weggewerkte door de Spartaanse defensie. Een bijna niet te missen voorzet van Mitchel Tdlohreg werd toch gemist door Julian de Geus en Bart Jelle van Dam. Johan Kroon pakte een schot van Bart Jelle van Dam en Juliana de Geus schoot vanaf de rand van de zestien over. De thuisclub beperkte zich tot verdedigen, maar brak af en toe toch uit. Uit een corner van Gerben Prins kopte Juul Peeman de bal hard onder de lat. Een reflex van Jordy Hanenberg voorkwam de 3-0. Even later werd deze score toch bereikt. Pim Grootenboer vertrok weer eens over rechts en leverde de bal panklaar aan bij Olaf Tillema. Deze schoot strak de 3-0 op het scorebord. Tim Driece viel ook nog uit in de slotfase met een kuitprobleem. Hierdoor moest De Jonge Spartaan nog een klein kwartier met 10 man verder. Omdat het vizier van de gasten bepaald niet op scherp stond en een solo van Donny Klem naast het doel eindigde, verscheen de 3-0 als eindstand op het scorebord.

Zo won De Jonge Spartaan voor de 2e keer op rij het eilandelijke voetbaltoernooi in de voorbereiding van het seizoen en is het team reeds vier oefenwedstrijden ongeslagen. Dinsdag 24 augustus verschijnt de Zeeuwse 3e klasser WHS uit Sint Annaland op Spartacus. Zaterdag 28 augustus volgt 2e klasser Bruse Boys. 

 

Scoreverloop:

7e Wiljan Driece 1-0

45+3 Tim Driece 2-0

80e Olaf Tillema 3-0

 

Toeschouwers: 213

 

Opstelling De Jonge Spartaan:

 

Johan kroon, Pim Grootenboer, Juul Peeman (46 Rick Schellevis), Gerben Prins, Jan Willem van Lente, Gerben van der Weele, Donny Klem, Thom Drenth (64 Juul Peeman), Tim Driece, Jaron Vroegindeweij (46 Olaf Tillema) en Wiljan Driece (56 Sietse van der Weele)

 

De Jonge Spartaan moeizaam naar finale (DJS – SNS 1-0)

Op een herfstachtig Spartacus speelde De Jonge Spartaan al weer de derde oefenwedstrijd van het seizoen. Het Stadse SNS was de tegenstander tijdens een eilandelijk toernooi. Bij de tegenstander speelde enkele voormalige Spartanen mee. Dit betroffen Martijn van den Boogert, Jari  Jongejan, Max bout en Thijmen Götzenberger.

In de 4e minuut stak Olaf Tillema de bal op Michael Sloof. Deze kon de mogelijkheid echter niet verzilveren. De Thuisclub liet de bal lekker rondgaan, maar kwam vaak niet verder dan halverwege de Stadtse helft. De gasten loerden op een counter via de snelle Wouter Bakelaar. Na een klein kwartier was er een kans voor Michael Sloof, maar hij stuitte in buitenspelpositie op Jan van Asperen. Pas na een klein half uur was er een doelpoging van de gasten. Het schot van Willem Braber zeilde ruim over het Spartaanse doel. Even later bezorgde Lars Schriek de bal bij de vrijlopende Jaron Vroegindeweij. Met een mooie voetbeweging lepelde hij de bal in de rechterkruising en de betekende de verdiende 1-0 voorsprong. Na een mooie voorzet van de ijverige Gerben van der Welle Schoot Michael Sloof naast en kort voor rust strandde hij nog op Jan van Asperen.

Direct na rust waren er nog een aantal aantrekkelijke momenten voor beide doelen. Max Bout schoot namens SNS pal naast en Jan van Asperen keerde schoten van Michael Sloof. Ook Lars Schriek schoot tegen de Stadtse sluitpost aan en even later schoot hij de bal over het doel. Na ruim een uur schoot Dennis Baars de bal net naast. Mede door de vele wissels en het feit dat veel spelers niet op hun eigenlijke positie speelden werd het spelbeeld er niet beter op. SNS was in het laatste kwartier zelfs de gevaarlijkste partij en ging brutaal op zoek naar de gelijkmaker. Vooral de snelle Wouter Bakelaar was op links een plaag voor de Spartaanse defensie. Keeper Johan Kroon bracht 10 minuten voor tijd knap redding op een inzet van Wouter Bakelaar. Uit de daarop volgende Corner kopte Max Bout de bal over. Een vrije trap van Wouter Bakelaar werd weggewerkt en in het slot van de wedstrijd schoot Willem Braber nog over.

Zo speelt De Jonge Spartaan zaterdag 21 augustus de finale op het eigen complex. DVV’09, dat DBGC met 2-1 de baas was, is dan om 14.30 uur de tegenstander.

Basisopstelling De Jonge Spartaan:

Johan Kroon, Rick Schellevis, Gerben Prins, Juul Peeman, Dennis Baars, Tim Driece, Thom Drenth, Wiljan Driece, Olaf Tillema, Michael Sloof en Jaron Vroegindeweij

Wissels:

 

Gerben van der Weele, Jan Willem van Lente, Pim Grootenboer, Donny Klem en Lars Schriek

 

 

 

Oefenwedstrijden:

 

De Jonge Spartaan - Pelikaan

DHV - De Jonge Spartaan

 

 

 

 

 

 

Aankomende wedstrijd
  • 0dagen
  • 0uur
  • 0min
  • 0sec

Zwartepijl 1 - Jonge Spartaan 1

04/12/2021 14:30
Club webshop
Ga naar de webshop