Menu De Vogel

Technische-Jeugd-Commissie (TJC) De Jonge Spartaan

 

Het afgelopen jaar is geprobeerd om een HO (Hoofd Opleiding) aan te stellen voor de (door)ontwikkeling van het jeugdvoetbalbeleid binnen onze vereniging. Daar zijn we vooralsnog niet in geslaagd.

 

Om toch uitvoering te geven aan het belangrijke takenpakket van een HO binnen de jeugdopleiding van De Jonge Spartaan, zijn we verheugd te kunnen mededelen, dat we 5 personen bereid hebben gevonden dit takenpakket in gezamenlijkheid via een Technische-Jeugd-Commissie (TJC) op zich te nemen. Deze 5 personen zijn; Lisa Baars, Elwin Buskop, Donny Klem, Pieter van Zielst en Pasquinel Scheurleer.

 

De kernverantwoordelijkheden van de TJC zijn;

- doorontwikkeling van het jeugdvoetbalbeleid

- uitvoeren van het jeugdvoetbalbeleid conform het VTB (Voetbal Technisch Beleidsplan)

- ontwikkeling van jeugdkader

- teamindelingen

 

Belangrijke taken van de TJC zijn o.a. ;

- actief ondersteunen van jeugdtrainers

- uitvoeren en bewaken van de voetbalvisie en opleidingsvisie zoals beschreven in het VTB.

- het organiseren van aftrap-/jeugdtrainers- bijeenkomsten

- organiseren van interne en externe scholing tbv ontwikkeling van jeugdtrainers

 

De TJC valt direct onder het bestuurslid VZ-sportief. Waar de TJC verantwoordelijk is voor het technische gedeelte van de jeugdopleiding blijven de groepscoördinatoren verantwoordelijk voor het organisatorische gedeelte van de jeugdopleiding.

 

Binnen de TJC zullen de taken op hoofdlijnen als volgt verdeeld worden; Pasquinel en Pieter zijn de TJC’en (technisch jeugd coördinatoren) voor de onderbouw (JO7-JO12). Donny is de TJC voor de bovenbouw (JO13-JO19). Lisa is TJC voor de MO-teams. Donny neemt de externe opleidingen op zich en Elwin zit de TJC voor.

 

De TJC gaat per heden van start. Op vrijdag 7 Juni 2024 organiseert de TJC een bijeenkomst voor alle jeugdkaderleden met de plannen voor het komend seizoen. We wensen Lisa, Pieter, Pasquinel, Donny en Elwin veel succes en plezier in deze nieuwe rol.

 

Namens het bestuur,

Bert Grootenboer – VZ (voetbalzaken)sportief

Remco Paasse – VZ breedte

Laura Baars – VZ dames/meiden

 

Aankomende wedstrijd
  • 0dagen
  • 0uur
  • 0min
  • 0sec

Krabbendijke 1 - Jonge Spartaan 1

25/05/2024 14:30