Menu De Vogel

Ajax Clinic bij De Jonge Spartaan zeer geslaagd!

Middelharnis- Gespannen kopjes van ruim 100 jongens en meisjes die zich, vol verwachting, verzamelden bij voetbalvereniging De Jonge Spartaan. Trainers van de kersverse landskampioen Ajax kwamen deze dag op bezoek op het zonovergoten sportcomplex “Spartacus”. De jeugdspelers hadden zich opgegeven voor een echte Ajax Clinic met als doel “De hele dag trainen als een echte Ajax speler bij De Jonge Spartaan”. Er werd de hele dag met heel veel plezier gevoetbald en hard getraind. Alle jeugdspelertjes hebben vol energie en overgave getraind onder leiding van 15 Ajax trainers. Aan het einde van de dag was iedereen moe maar voldaan en hadden alle jeugdspelers een fantastische dag achter de rug.

 “Wij hebben aan het einde van de dag van Ajax de complimenten gehad over ons sportcomplex, de velden en onze betrokken vrijwilligers en kijken dan ook terug op een zeer geslaagde samenwerking met Ajax Camps & Clinics. Maar bovenal hebben wij genoten van het enthousiasme en plezier wat alle jeugdspelertjes deze dag hebben uitgestraald. Dat smaakt naar meer. Mooi dat dit door goed samen te werken op een corona-veilige manier allemaal is gelukt” aldus een trotse voorzitter John Troost van De Jonge Spartaan.

 Openingsceremonie.

De dag begon met een openingsceremonie. Iedereen werd welkom geheten en de elf kernwaarden van Ajax werden uitgelegd met als belangrijkste. “De spelers werken samen en hebben als team plezier tijdens het voetballen”.  Met deze boodschap gingen de ruim 100 spelertjes vol energie aan de slag!

Het thema van de dag: Richtingverandering & Spelverplaatsing.

Tijdens de Ajax Clinic werd er door de 15 Ajax Trainers speciaal gewerkt aan de techniek van kappen, wenden en keren en de ruimte op het veld zoeken. De deelnemers hadden vooraf al via e-mail YouTube filmpjes gehad om alvast te oefenen. Na de intensieve warming-up werden de spelertjes getraind op welke wijze je je tegenstander kan uitkappen en snel van richting kan veranderen. Natuurlijk hoort daar ook de “Cruijff turn” bij. De beweging is vernoemd naar de bekendste Ajacied en Nederlands beste voetballer ooit: nr 14 Johan Cruijff.  Op een speelse wijze werd dit allemaal geoefend. ’s Middags stond in het teken van allerlei partijtjes, waarbij de techniek van het kappen, draaien en ruimte zoeken werd toegepast en wat goed van pas kwam.

 

 

Terugblik en team van de dag.

Aan het einde van de dag was de sluitingsceremonie. Er werd samen met de trainers en spelers kort teruggeblikt op de dag. Iedere speler ontving een rapport met de positieve aanmoediging te blijven oefenen. En uit alle teams werd 1 team uitgekozen tot “Team van de dag”. Het werd Team Kudus. Ze hadden de meeste punten verzameld op basis van onder andere Plezier in het voetbal, creativiteit, discipline, samenwerken en respect voor elkaar. Al met al een zeer geslaagd evenement!

Aankomende wedstrijd
  • 0dagen
  • 0uur
  • 0min
  • 0sec

Jonge Spartaan 1 - Hellevoetsluis 1

25/04/2024 20:00